
Bonde, stat og hjem
Nordisk demokrati og nationalisme - fra pietismen til 2. verdenskrig
Mere om bogen
Om bogen
Bonde, stat og hjem er en kulturhistorisk undersøgelse af forholdet mellem demokratiudvikling og national identitet i Norden fra ca. 1740 til 1940. Bogen omfatter Norden som helhed, dvs. Danmark, Norge, Sverige, Island og Finland. Norden var i denne periode kendetegnet ved en tæt sammenvævning af en stærk statsmagt, en livskraftig tradition blandt bønderne for foreningsliv og en ansvarlig arbejderbevægelse. Bogen argumenterer for, at nationalismen - i modsætning til den traditionelle opfattelse - var en progressiv og moderniserende størrelse, der fremmede indførelsen af demokrati. I Norden er der en tæt forbindelse mellem solidaritet, politisk fællesskab, demokrati og nationalisme, samtidig med at nationalismen her som andre steder var et dybt emotionelt anliggende.
Forlaget skriver:
20 marts 2023
Bogtorsdag 13. april
Vær med, når Aarhus Universitetsforlag og Det Kgl. Bibliotek - Aarhus - fejrer månedens forfattere og nye bøger. 13. april k…
14 marts 2023
Historiske Dage 2023
Mød forfattere fra Aarhus Universitetsforlag til Danmarks største historiefestival, når vi gæster Historiske Dage 2023!Til…
10 marts 2023
Grænseløs bogbazar
Den 11 marts er der Bogbazar i Studenterhus Aarhus! Det afholdes i forbindelse med Århundredets festival, som i år sætter fok…