Aarhus Universitetsforlag
Cover

Bier

En del af serien Tænkepauser – viden til hverdagen (99) ,


{{variant.title}} : {{variant.variants[0].price.withVatFormatted}} {{variant.price.withVatFormatted}}
{{variant.title}} {{item.title}} {{item.price.withVatFormatted}}
Køb abonnement
60 sider
Paperback
ISBN 978 87 7219 630 5

Af


Del:

Mere om bogen

Om bogen

Vi kender historien om blomsterne og bierne. Deres frugtbare og million år gamle udveksling af pollen og nektar sikrer os et farverigt udbud af frugt og grønt. Vores måde at sige tak for mad på er dog ifølge Yoko Luise Dupont, biglad biolog ved Aarhus Universitet, ikke helt naturlig. Som klodens dominerende art ødelægger vi biernes levesteder ved at sprede giftstoffer og dyrke ørkener af monokultur. Vi må skrive en ny historie uden den slags bivirkninger om vores samliv med denne pelsede og arbejdsomme gruppe af insekter, som rent faktisk giver os honning på brødet.

Jakob Vestergaard

Jakob Vestergaard

Cand.mag. i medievidenskab og multimedia. Jakob er redaktør af serien Tænkepauser og arbejder derudover oftest med bredt formidlende bøger. Han er også magasinredaktør ved Jyllands-Posten og har tidligere været bl.a. rejseredaktør for Dagbladet Information, redaktør i Politikens Hus, ekstern lektor på Aarhus Universitet og medieforsker i DR.

Jakob Vestergaard

Projektredaktør

Telefon: +45 53 55 05 42

jav@unipress.au.dk

Pressen skrev

Grethe Bjerregaard, Havebladet
"En lille bog på 60 små sider om de små bier. Aarhus Universitets medarbejdere udgiver små bøger om emner, de ved noget om. I dette tilfælde gælder det bier. Den er nr. 99 i serien Tænkepauser der udgives af Aarhus Universitetsforlag.
Når man sidder med den lille bog i hånden, forekommer det ufatteligt at der kan stå så meget om bier i så lille en bog. Man føler nærmest man ved alt hvad man har behov for at vide om bier. Og man får et nærmest kærligt forhold til dem på grund af den store betydning de har for bestøvning af planter, både ukrudt, haveplanter og de store landbrugsafgrøder. Derfor er det tankevækkende at de kemikalier, der bruges i landbrugsafgrøder, tilsyneladende kan være medvirkende årsag til at mange honningbier forsvinder fordi de ikke tåler kemikalierne, der vandrer fra de behandlede frø videre op i planterne og deres pollen som bierne får på og i sig når de udfører deres samfundsnyttige arbejde. Man kan abonnere på serien der omfatter emner om alt mellem himmel og jord. Og til en så overkommelig pris som 50,- kr."

Lektørudtalelse, DBC
"I et levende sprog formidler Dupont sin viden om bier på en saglig måde, så alle kan være med, og som læser er man ikke i tvivl om, at naturen og bierne har brug for vores bevågenhed og handlekraft."

DRTV
TV-udsendelse: "Explainer: Hvorfor er Bier så vigtige?"
18.07.2022

DR LYD
Podcast: "Ubegribeligt: Bier"
18.08.2022

 

 

Tilføjet til kurven

Gå til kassen