Aarhus Universitetsforlag
Cover

Bentzon

Komponist, pianist, provokatør

En del af fagområderne og


Tilgængelige e-bogs-formater: PDF, EPUB

{{variant.title}}: {{variant.variants[0].price.withVatFormatted}}{{variant.price.withVatFormatted}}
{{variant.title}} {{item.title}} {{item.price.withVatFormatted}}

326 sider rigt ill.
Paperback
ISBN 978 87 7184 715 4

Af


Del:

Mere om bogen

Om bogen

Niels Viggo Bentzon (1919-2000) var en ener. Han blev uddannet som klassisk pianist i 1941 og komponerede sidenhen sine egne værker. Endda i stor stil. I sine mest produktive perioder skrev han 15-20 af slagsen om året. Han var heller ikke ræd for at kaste sig ud i nye genrer eller eksperimenter. Bentzons værkliste rummer alt fra klavermusik, kammermusik, operaer, symfonier til happenings, hvor han smed kålhoveder i hovedet på publikum eller delte chokolade ud.

I Bentzon tegner Toke Lund Christiansen for første gang et mangefacetteret billede af den farverige og fandenivoldske Bentzon. Gennem sit virke som solofløjtenist i DR SymfoniOrkestret var Lund Christiansen med til at opføre en lang række af Bentzons værker og fik også lejlighed til at opbygge et nært venskab med ham. Dette unikke kendskab giver en sjælden indsigt i drivkraften bag en af Danmarks vigtigste komponister i det 20. århundrede. For Bentzons liv var ikke bare fyldt med stor musik og kunstneriske opture, men også med store nedture og alvorlige psykiske lidelser.

Biografien henvender sig både til den musikkyndige og den alment kulturelt interesserede læser. Og selv om nogle af os muligvis ikke har hørt om Niels Viggo Bentzon før nu, har vi alle sammen nok spidset ører til mindst et af hans værker. I 1984 komponerede Bentzon nemlig DSB’s velkendte lydsignal ud fra tonerne D-Es-B.

Pressen skrev

Poul Flou Pedersen, Lektørudtalelse

"Biografi over komponisten Niels Viggo Bentzon (1919-2000), hvis vigtigste værker også gennemgåes i bogen, og den part henvender sig især til de musikinteresserede. Beskrivelserne af Niels Viggo Bentzons familiebaggrund og aktive musikliv vil dog fascinere alle biografilæsere."

"Toke Lund Christiansen beretter på en gang indfølt og med sikker professionalisme om Niels Viggo Bentzons musikkarriere og ikke altid lette tilværelse. Det er virkelig interessant læsning, samtidig med at bogen i sig selv er flot tilrettelagt."


Haslev-Faxe Posten
Artikel: "Verdens Gang -Niels Viggo 100 år"
24.09.2019

Presserum

Thomas Michelsen, Politiken

”Toke Lund Christiansen – selv musiker og tidligere solofløjtenist i Danmarks Radio – gennemgår Bentzons liv og hans enorme oeuvre ud fra sit personlige bekendtskab med manden, der døde i april 2000. Toke Lund Christiansen var med til at spille Niels Viggo Bentzons musik i 1970’erne, og han sugede til sig. Tog noter, skrev ned og indspillede bånd. Han har fundet det hele frem fra kælderens gemmer, så han har kunnet skrive en ordentlig klods af en bog, der gør Niels Viggo Bentzons minde ære uden at pynte det. Her er det hele beskrevet […].”

I presserummet kan du finde pressemeddelelser og forsidebillede. Du er altid velkommen til at kontakte os her https://unipress.dk/kontakt/, hvis du mangler andet materiale.

Forside (jpeg)

Forside (pdf)

Download pressemeddelelse (pdf-format)

Tilføjet til kurven

Gå til kassen