Aarhus Universitetsforlag
Cover

Børn og unges læsning 2021

En del af fagområdet


{{variant.title}} : {{variant.variants[0].price.withVatFormatted}} {{variant.price.withVatFormatted}}
{{variant.title}} {{item.title}} {{item.price.withVatFormatted}}

172 sider
Paperback
ISBN 978 87 7219 920 7

Af
, og


Del:

Mere om bogen

Om bogen

Børn og unge læser mindre og mindre. Sådan har det lydt gennem flere år, men i 2021 ser den negative udvikling ud til at være stoppet. Børn og unge læser lige så ofte i fritiden, som de gjorde i 2017. Det viser undersøgelsen Børn og unges læsning 2021, der dog også peger på, at børns lyst til at læse for sjov falder, jo ældre de bliver. Det gælder til gengæld ikke, når de læser for at lære noget. Her er læselysten mere stabil.

Digitale medier er blevet en naturlig del af børns læsekultur. Selvom de fleste stadig foretrækker at læse i en fysisk bog, er brugen af e- og lydbøger steget markant, og flere finder inspiration til læsning fra streaming og sociale medier. I det hele taget bruger børn og unge markant mere tid på digitale aktiviteter end i 2017, og det går hånd i hånd med mindre fritidslæsning og nedsat evne til at være opmærksom.

Børn og unges læsning 2021 tegner et alsidigt og nuanceret billede af børn og unges læse- og medievaner og giver samtidig faglige anbefalinger og inspiration til, hvordan skoler og biblioteker kan styrke børn og unges læsning.

Center for Anvendt Skoleforskning har gennemført undersøgelsen, Børn og unges læsning 2021, som del af udviklingsprojektet Ny viden: Børn og unges læseglæde og læsefællesskaber, der er ledet af Tænketanken Fremtidens Biblioteker.

Read an English summary of Childen’s and Young People’s Reading 2021 here (translated by Mikkel Christoffersen)

Pressen skrev

Folkeskolen.dk, Bodil Christensen
"Det er en glæde at få en bog i hænde, hvor forfatterne gennem formidlingen har gjort sig umage for at læseren får lyst, motivation, interesse og engagement og glæde af læsningen."

Stemmer fra Skolen
Podcast: "Børn og unges læsning"
15.06.2022

Fagmagasinet Perspektiv nr. 6
Omtale: "Hvordan bevarer vi børn og unges læseglæde" 
August 2022

Politiken
Interview: "Hvornår har dit barn sidst snakket med bibliotekaren?"
07.06.2022

Folkeskolen.dk
Artikel: "Færre elever bruger skolebiblioteket"
07.06.2022

P1, Kulturen
Radioudsendelse: "Rod i Kunsthal Nord"
07.06.2022

Tilføjet til kurven

Gå til kassen