Aarhus Universitetsforlag
Cover

Lys over Landet

1850-1920

En del af serien Dansk Naturvidenskabs Historie (3) , og fagområderne og


{{variant.title}} : {{variant.variants[0].price.withVatFormatted}} {{variant.price.withVatFormatted}}
{{variant.title}} {{item.title}} {{item.price.withVatFormatted}}

518 sider ill.
Hardback
ISBN 87 7934 170 5

Af


Del:

Mere om bogen

Om bogen

Fra 1850 til 1920 satte naturvidenskaben sit præg på danskernes hverdag. Det moderne verdensbillede satte nye rammer for erkendelsen, og videnskaben fandt nye anvendelser overalt i samfundet. Det var en verden i forandring, en verden med røntgenstråler, evolutionslære, elektrisk lys og margarine.

Sanne Lind Hansen

Sanne

Cand.mag. i etnografi og klassisk arkæologi og tillægsuddannelse fra Danmarks Journalisthøjskole. Sanne arbejder primært med antropologi, arkæologi og tidlig historie. Hun har desuden særligt ansvar for kommissionsaftaler - og en fortid på Antiksamlingen ved Nationalmuseet.

Sanne Lind Hansen

Redaktør

Telefon: + 45 53 55 07 59

slh@unipress.au.dk

Pressen skrev

Børge Riis Larsen, Gymnasieskolen

"Det er en betydelig periode, som behandles i dette bind. Ikke blot lægevidenskaben, men "alt og alle" var i perioden præget af naturvidenskabens ånd [...]. Det har været en stor fornøjelse at læse bogen, og den anbefales varmt til kollegerne i de naturvidenskabelige fag samt til andre, der er interesseret i naturvidenskabernes historie i perioden".

FagBogInfo

"I tredje bind fortælles historien om, hvilken plads og betydning naturvidenskaben fik i den periode, hvor Danmark skulle finde sig til rette som et demokratisk samfund. Både videnskaben og verden voksede fra 1850 til 1920. Man udforskede naturen fra dens mindste byggesten til de fjerneste stjernetåger og afdækkede de sidste hvide pletter på landkortet"

Errata

På side 162 nederst og side 163 øverst skulle der have stået:

"... insek[ter og relatere disse til dyrenes levevis. For Schiødte var det indbegrebet af al] videnskab."

Tilføjet til kurven

Gå til kassen