Aarhus Universitetsforlag
Cover

Fra Middelalderlærdom til Den Nye Videnskab

1000-1730

En del af serien Dansk Naturvidenskabs Historie (1) og fagområderne og


{{variant.title}} : {{variant.variants[0].price.withVatFormatted}} {{variant.price.withVatFormatted}}
{{variant.title}} {{item.title}} {{item.price.withVatFormatted}}

480 sider ill.
Hardback
ISBN 87 7934 168 3

Af


Del:

Mere om bogen

Om bogen

Bogen starter med guldhornene og vikingetiden og indeholder en fremstilling af den skolastiske lærdom i middelalderen; men vægten ligger på 1500- og 1600-tallet, hvor forskere som Tycho Brahe, Thomas Bartholin, Niels Stensen og Ole Rømer satte Danmark på den internationale videnskabs landkort.

Sanne Lind Hansen

Sanne

Cand.mag. i etnografi og klassisk arkæologi og tillægsuddannelse fra Danmarks Journalisthøjskole. Sanne arbejder primært med antropologi, arkæologi og tidlig historie. Hun har desuden særligt ansvar for kommissionsaftaler - og en fortid på Antiksamlingen ved Nationalmuseet.

Sanne Lind Hansen

Redaktør

Telefon: + 45 53 55 07 59

slh@unipress.au.dk

Pressen skrev

Børge Riis Larsen, Gymnasieskolen

"Dette første bind er skrevet i et godt sprog. Informations­mængden er stor, og det illustrative materiale helt overdådigt. Den bør stå på ethvert skolebibliotek til glæde for såvel lærere som elever."

Svend Erik Rasmussen, Dansk Kemi

"De to første bind rummer en rigdom af oplysninger i form af illustrationer og tekst, der gør værket til et værdifuldt bidrag til dansk kultur. Anmelderen kan anbefale alle, der har en nogenlunde bred interesse for naturvidenskabens udvikling her i landet, at læse dette værk [...]"

Klaus Fink, Arbejderen

"Første bind fremtræder meget gennemarbejdet med fyldige noter og litteraturlister"

Bo Stavnsbo, Bjesken

"For den historisk interesserede brændevinsamatør er der til mange timers inspirerende læsning, selv om netop den tekniske landvinding, som destillation af alkohol er, knapt nok omtales."

Tilføjet til kurven

Gå til kassen