Aarhus Universitetsforlag
Cover

Dansk Naturvidenskabs Historie

Bd. 1-4

En del af serien Dansk Naturvidenskabs Historie (1-4) , og fagområderne , , , og


{{variant.title}} : {{variant.variants[0].price.withVatFormatted}} {{variant.price.withVatFormatted}}
{{variant.title}} {{item.title}} {{item.price.withVatFormatted}}

2000 sider ill.
Hardback
ISBN 87 7934 172 1

Redigeret af
, , og


Del:

Mere om bogen

Om bogen

For første gang findes nu en samlet fremstilling af de store landvindinger og små opdagelser gennem 1000 års dansk naturvidenskab. Flere end 30 danske og udenlandske forskere har arbejdet på værket gennem de seneste 6 år.

Naturvidenskaben har dermed som litteraturen, billedkunsten, arkitekturen osv. fået sin egen nationale historie og sin egen kanon. Men, understreger redaktør Henry Nielsen, de mange videnskabelige opdagelser kan slet ikke reduceres til en kanon med de store enere som Niels Bohr, Jens Chr. Skou og H.C. Ørsted. Alle var de dybt integreret i forskningsmiljøer, der gik på tværs af institutioner og landegrænser.

Den danske naturvidenskabelige kanon er derfor en historie om frugtbart internationalt samarbejde og om tusindvis af forskere, der alle ydede deres bidrag til at forandre samfundet og menneskers dagligdag med ny viden og teknologi.

Sanne Lind Hansen

Sanne

Cand.mag. i etnografi og klassisk arkæologi og tillægsuddannelse fra Danmarks Journalisthøjskole. Sanne arbejder primært med antropologi, arkæologi og tidlig historie. Hun har desuden særligt ansvar for kommissionsaftaler - og en fortid på Antiksamlingen ved Nationalmuseet.

Sanne Lind Hansen

Redaktør

Telefon: + 45 53 55 07 59

slh@unipress.au.dk

Tilføjet til kurven

Gå til kassen