Aarhus Universitetsforlag
Cover

11. september

Verdens tilstand ti år efter

En del af fagområderne , , , og


{{variant.title}} : {{variant.variants[0].price.withVatFormatted}} {{variant.price.withVatFormatted}}
{{variant.title}} {{item.title}} {{item.price.withVatFormatted}}

324 sider
ISBN 978 87 7934 731 1

Redigeret af

Med forord af

Med bidrag af
, , , , , , , , , , , , , og


Del:

Mere om bogen

Om bogen

Tirsdag d. 11. september 2001 blev en dag, få af os glemmer. Vi kan næsten alle huske, hvor vi var, da vi så World Trade Centers tvillingetårne styrte i grus. Og mange af os kan genkalde os følelsen af at være vidne til et vendepunkt i historien. Ingen kunne imidlertid vide, hvilke konsekvenser terrorangrebene den dag ville få.

I 11. september. Verdens tilstand 10 år efter tegner en række forskere et kort over den verden, der trådte frem af Ground Zero. Økonomisk, politisk, socialt. I medierne, i vores kollektive erindring, i billedkunsten og i litteraturen. I det muslimske verdenssamfund og blandt unge muslimer i Danmark. I terrorbekæmpelsen og de militære strategier.

Forfatterne vurderer, hvad vi har lært - og endnu kan nå at lære - af terrorangrebet og dets eftervirkninger, og de giver deres bud på, hvordan vi kan bruge denne lære i mødet med nye globale konflikter, terrortrusler og økonomiske kriser.

Til slut vurderer en historiker, om terrorangrebet kunne have været undgået, så 11. september 2001 ikke var blevet et verdenshistorisk vendepunkt, men blot en almindelig tirsdag i september.

Indholdsfortegnelse

Berøringen

World Trade Center ti år efter

Litteraturen efter 11. september

Billedkunst som krigsmodstand

En mediehistorisk skelsættende begivenhed

Hvordan Al-Qaeda fik USA til at overspille sine muligheder

11. september og den postamerikanske verden

Et stykke retrospektivt efterretningsarbejde

Debat og reaktioner siden 11. september i muslimske organisationer i Danmark

Den islamiske verden efter 11. september

Lammet af terror? Samfundets idé om sig selv

Et essay om terror, frygt og sikkerhed

Militære strategier efter 11. september

Blitzerindringer om 11. september

En kontrafaktisk analyse af terrorangrebet på USA

Pressen skrev

Jytte Bræmer, lektørudtalelse

"Det er kompetente folk, fortrinsvis forskere med gode formidlingsevner, der gør rede for, hvordan eksempelvis skønlitteraturen, billedkunsten, sikkerhedsforanstaltningerne i vores hverdagsliv og militære strategier er blevet påvirket og ændret efter 11.9.01. Der er ligeledes et afsnit med et mediehistorisk perspektiv, ligesom efterretningsvirksomheden samt stemningerne og vilkår i de muslimske miljøer tages under behandling. Et afsnit om fænomenet blitzerindringer, begivenheder, vi alle kan huske, samt et afsnit med et kontrafaktisk udgangspunkt afslutter denne helstøbte og velskrevne antologi om en begivenhed, der fik omfattende betydning for eftertiden."

Martin Burcharth, Information

"[...] genoplevelsen af den dag i september og dens vidt forgrenede konsekvenser over de følgende ti år, som gengivet af flere forfattere i antologien, [er] en værdifuld læseoplevelse. Det giver mening at erindre og markere så skelsættende historiske nedslag med faste tidsmellemrum. I hvert fald 10 år efter."

Birte Strandby, Bogvægten.dk

"[...] en særdeles læseværdig bog med interessante synsvinkler [...]"
"[...]  informativ, relevant og vedkommende [...]"

Tilføjet til kurven

Gå til kassen