Århus i Verden
En del af serien Fra bjerget til byen, Skrifter om Dansk Byhistorie (2,4) , og fagområderne Historie (19.-20. årh.) og Historie (Århus)
Redigeret af
Søren Bitsch Christensen og
Nina Javette Koefoed
Med bidrag af
Ulrika Guldbæk Arentsen,
Anders Bøgh,
Lisa Abel Christensen,
Søren Bitsch Christensen,
Jørgen Fink,
Annette Skovsted Hansen,
Ann-Christina Lauring Knudsen,
Jeppe Büchert Netterstrøm,
Niels Kayser Nielsen,
Sebastian Fogh Nordentoft,
Thomas Gissel Ovesen og
Louise Vestergaard Skøtt Poulsen
Mere om bogen
Om bogen
Verdens storbyer befinder sig i dag i en tæt konkurrence om arbejdspladser og investeringer. Det gælder også Verdens Mindste Storby, Århus. Beslutninger i fjerne egne af verden lander som problemer og udfordringer på skrivebordene i kommunen, i virksomhederne og på læreanstalterne. Beslutningstagerne er nødt til at udtænke nye strategier for fremtiden og til at tage byens identitet op til diskussion. Globaliseringen har sat Århus under pres, og der tales om at sælge byen som et "brand". Men hvad er nyt her, og hvad er set før? Er verden udenfor en trussel eller en berigelse? Har Århus ikke altid måttet bestræbe sig på at lægge planer for fremtiden, og er byen ikke netop blevet stor på grund af sin evne til at udvide sin plads i verden? Det giver Århus i Verden forskellige bud på. Bogen har tre temaer: "Byens ansigter" skildrer historiske forsøg på at give Århus en særlig profil. "Mellemstationer" bringer artikler om etableringen af kontakter og infrastruktur mellem Århus og det nære opland. "Århus i globale netværk" gengiver træk af Århus' veje ud i verden i fortid og nutid og beskriver blandt andet universitetets rolle som bindeled mellem kulturer. Århus i Verden er bind 2 i den skriftrække, som Det Humanistiske Fakultet ved Aarhus Universitet begyndte at udsende i 2004 under navnet Fra bjerget til byen. Bogen er skrevet af medarbejdere fra Institut for Historie og Områdestudier.
Pressen skrev
Thomas Mathiasen www.historie-online.dk
"Den samlede idé i de ti artikler er at vise, hvordan Århus gennem tiderne har spillet sammen med den øvrige verden...Det er en god idé at have et samlet koncept for sådan en udgivelse. På den måde løfter den sig himmelhøjt over almindelig lokalhistorie...Trods bogen har sit udspring i universitetsmiljøet, er den meget let tilgængelig..."
Forlaget skriver:
2 december 2024
Bogtorsdag d. 12. december
Vær med når Aarhus Universitetsforlag sammen med Det Kgl. Bibliotek fejrer forfatterne bag vores nyeste udgivelser til Bogtor…
28 oktober 2024
Bogtorsdag d. 14. november
Vær med når Aarhus Universitetsforlag sammen med Det Kgl. Bibliotek fejrer forfatterne bag vores nyeste udgivelser til Bogtor…
30 september 2024
Bogtorsdag den 10. oktober
Vær med når Aarhus Universitetsforlag sammen med Det Kgl. Bibliotek fejrer forfatterne bag vores nyeste udgivelser til Bogtor…