Aarhus Universitetsforlag
Cover

Århus Havn

Foto Søren Elgaard. Tekst Ellen Braae.

En del af fagområdet


{{variant.title}}: {{variant.variants[0].price.withVatFormatted}}{{variant.price.withVatFormatted}}
{{variant.title}} {{item.title}} {{item.price.withVatFormatted}}

152 sider ill.
Paperback
ISBN 978 87 7934 457 0


Del:

Mere om bogen

Om bogen

Århus Havn - et industriområde i forvandling, et wasteland, et bindeled, en byudviklingsressource og et dynamisk fristed. Fotograf Søren Elgaard har gennem tre år været på motivjagt i det enorme industrilandskab på Danmarks største containerhavn og har indfanget områdets diversitet med kameraets linse - havnens aktiviteter, bygninger, færger, pakhuse og lastbiler. Resultatet foreligger nu i denne bog, hvor over 120 kunstfotos ledsages af analyserende tekster skrevet af landskabsarkitekt Ellen Braae.

I ord og billeder indfanges rum, strukturer, mennesker og materialer fra skæve og uventede vinkler: Fotografierne åbner for det direkte sanselige og teksterne for det eftertænksomme. Bogen stiller spørgsmål til havnens egenart og anslår en række temaer, der lader den besøgende tage på rundfart med nye øjne.

Pressen skrev

Jens Kaiser Jyllands-Posten

"[...] Det er der kommet en usædvanlig bog ud af, for Søren Elgaard fandt sine motiver. Han er sikkert ikke tilfreds, for det er kunstnere sjældent, men der venter læseren/seeren en oplevelse i den nye bog fra Aarhus Universitetsforlag.

Motiverne, som er udvalgt til bogen om Århus Havn, kræver også fordybelse af læseren. Det er værd at gå på opdagelse og give sig tid.

Kommende generationer kan spørge: Hvordan var der? I bogen kan de se det."

Tilføjet til kurven

Gå til kassen