Aarhus Universitetsforlag
Cover

Åndsfrihed

i det moderne samfund

En del af fagområderne , , , og


{{variant.title}} : {{variant.variants[0].price.withVatFormatted}} {{variant.price.withVatFormatted}}
{{variant.title}} {{item.title}} {{item.price.withVatFormatted}}

396 sider
Paperback
ISBN 978 87 7219 292 5

Redigeret af
og

Med bidrag af
, , , , , , , , , , og


Del:

Mere om bogen

Om bogen

I Danmark har vi et vidtforgrenet net af frihedsrettigheder, der historisk har været samlet under begrebet ”åndsfrihed”. Vi har frihed til at tro, mene og sige, hvad vi vil, så længe vi respekterer andres ret til det samme. Alligevel stiller vi i dag spørgsmål, der berører åndsfrihedens kerne: Skal ytringer være frie? Må man bruge demokratiets goder til at forsøge at undergrave demokratiet? Hvad er forskellen mellem at tale og at handle frit? Og hvordan er forholdet mellem stat og borger?

I Åndsfrihed diskuterer forskere fra teologi, filosofi, pædagogik, idéhistorie og samfundsvidenskab begrebets historie, idé og aktualitet og giver et indblik i åndsfrihedens vilkår i det moderne samfund.

Hør teolog og forfatter Michael Agerbo Mørch præsentere Åndsfrihed i det moderne samfund i forlagets podcastserie Fagbøger, der giver genlyd.

Podcasten er produceret af Videnslyd for Aarhus Universitetsforlag.

 

Pressen skrev

Marianne Bindslev, Uddannelsesbladet
✓✓✓✓✓
"Bogen er formuleret i et usædvanlig klart og letflydende sprog trods det store og komplekse emne. Åndsfrihed har i tidens løb været forstået og praktiseret på flere og modstridende måder. Emnet vækker stadig til debat i små og store forhold i samfundet. Er Ånden fri og giver borgere og lovgivning plads, vil Frihedsrettighederne reflekteres i alle forhold. Bogen anbefales til brug i emnearbejde og projektundervisning på ungdomsuddannelser, daghøjskoler, studiekredse – enten som lærerens bog eller klassesæt, læst med kyndig guide og vejledning. Den præsenterer mange temaer, forståelser og holdninger til “åndsfrihed” og giver gods til fordybelse, diskussion og ny viden. Derfor kan denne bog tilbyde viden og inspiration i mange sværhedsgrader."

Ove Christensen, Folkeskolen
”en rigtig interessant og god antologi”

Svend Thorhauge, Grundtvigsk Tidende, nr. 03, 2023
"Det er en god antologi som hermed anbefales til læsning både privat, men bestemt også i uddannelses- og dannelsessammenhænge – og gerne sammen med andre."

Allan Poulsen, Religion
"et omfattende og grundigt værk med 13 indlæg skrevet af forskellige, alle højtkvalificerede forfattere.

(...) vil man have grundige begrebsafklaringer og idehistoriske perspektiveringer, er bogen fremragende. Alle bidrag er indholdsrige og velskrevne."

DR P1 - Supertanker
Podcast: Er tidsånden til åndsfrihed?
21.11.2022

Altinget
Kronik: Adjunkt: Friheden til uenighed er en grundpille i demokratiet og en vigtig værdi i grundskolen
25.11.2022

Folkeskolen
Kronik: 'Civil ulydighed' er folkeskolelæreres særlige speciale
24.11.2022

Errata

Der har desværre sneget sig en fejl ind i figuren på s. 75 i den trykte bog. Den er rettet her.

Tilføjet til kurven

Gå til kassen