Aarhus Universitetsforlag
Cover

Warfare and Society

Archaeological and Social Anthropological Perspectives

En del af fagområderne og


{{variant.title}} : {{variant.variants[0].price.withVatFormatted}} {{variant.price.withVatFormatted}}
{{variant.title}} {{item.title}} {{item.price.withVatFormatted}}

560 sider ill.
Hardback
ISBN 87 7934 110 1

Redigeret af
, og


Del:

Mere om bogen

Om bogen

Krigsstudier har ofte behandlet krig som noget enestående, næsten personificeret. Forfatterne til de 28 bidrag til denne bog har taget de antropologiske og arkæologiske analytiske briller på for at se på det altid komplekse forhold mellem krig og samfund.

Emnerne spænder over teoretiske opfattelser af krig inden for forskellige discipliner, krig i før-statslige samfund og krigs relation til statsdannelse, rituel krig og massegrave, gamle våben og materiel kultur samt krig og identitet. Bogens eksempler går fra Fiji til vore dages Kroatien og fra Gilgamesh til "Terminator", og forfatterne supplerer de arkæologiske og antropologiske værktøjer med historie, samfundsvidenskab og filosofi.

Bogen stiller nye spørgsmål til årsagerne til krig og finder - om ikke alle, så dog nogle - svar. Bogen henvender sig med en blanding af teori og dramatiske case-studies både til akademikere og lægfolk.

Pressen skrev

John Carman European Journal of Archaeology

"However, the value and strength of the book lies in its wide coverage.

For students undertaking courses in archaeology, anthropology, and study of warfare it will prove extremely valuble, and also to their lecturers. It will deservedly find its place in many a library and on many a shelf."

Tilføjet til kurven

Gå til kassen