Aarhus Universitetsforlag
Cover

Viljen til visdom

SLAGMARK's Skyttegravsserie

En del af tidsskriftet Slagmark og fagområdet


Udsolgt fra forlaget

{{variant.title}} : {{variant.variants[0].price.withVatFormatted}} {{variant.price.withVatFormatted}}
{{variant.title}} {{item.title}} {{item.price.withVatFormatted}}

254 sider Kan købes hos: slagmark@cas.au.dk
Paperback
ISBN 978 87 91041 12 9

Redigeret af
, , og


Del:

Mere om bogen

Om bogen

Visdommen blev skabt forud for alt andet, siger de gamle jødiske tekster. Visdom er mere end viden. Visdom er at forbinde forstandens fornuft med hjertet. Fortid og nutid har tydeligt vist, hvor katastrofalt det kan gå, når magten overgår til enten de hovedløse eller de hjerteløse. Det er grundlæggende indsigt, når blikket i vore uddannelser rettes mod fremtiden og fremtidens fællesskaber.

Bogen giver svar på, hvor en fælles vilje til visdom findes inden for forskellige områder som forsvar, politik, ledelse, teater, fødevarer, engeri, klima, digital dannelse, religion, historiesyn, gymnasieuddanneler, modersmål og fremmedsprog, kulturmøde, kunst, velfærd, teknik og naturvidenskab. Den illustrerer, hvorledes mange traditionelle faglige og begrebsmæssige grænser i højere grad end tidligere er under nedbrydning og ombrydning.

Videnskab og kunst er således afhængige af hinanden, fritid og arbejdsliv væves sammen, dansk og engelsk bliver modersmål, risici og fremskridt er forbundne kar, og humaniora, samfundsvidenskab og naturvidenskab udgør komplementære måder, hvorpå vi begriber den sammensatte virkelighed, og sætter os i stand til at skabe pejlemærker og orienteringspunkter for fremtiden.

Viljen til visdom er en debatbog udgive i forbindelse med Odense Katedralskoles 725-års jubilæum. Bogen henvender sig til den generelle læser med interesse bl.a. for gymnasieskolens betydning for dannelse og uddannelse i det 21. århundrede.

Fireogtyve personer fra kunstens, videnskabens og skolens verden har givet deres bud på, hvori viljen til visdom består, og hvad den betyder for det moderne samfund og det enkelte menneskes mulig mulighed for at navigere i en kompleks, hurtigt skiftende og modsætningsfyldt verden.

Tilføjet til kurven

Gå til kassen