Aarhus Universitetsforlag
Cover

Vilje

En del af serien Tænkepauser – viden til hverdagen (37) , og fagområdet


{{variant.title}} : {{variant.variants[0].price.withVatFormatted}} {{variant.price.withVatFormatted}}
{{variant.title}} {{item.title}} {{item.price.withVatFormatted}}
Køb abonnement
60 sider
Paperback
ISBN 978 87 7124 486 1

Af


Del:

Mere om bogen

Om bogen

Jeg tænker, derfor er jeg. Det påstod en fransk filosof for et par hundrede år siden. Han tog fejl. Vi er ikke, fordi vi tænker. Men fordi vi vil. Viljen ligger til grund for alt. Til gengæld er det en illusion, at vi mennesker skulle være udstyret med en fri en af slagsen. Det er viljen, der jager os rundt i manegen, evig og altid mod nye mål. Uden den havde Lance Armstrong aldrig vundet syv Tour de France-sejre, og Søren R. Fauth, næsten lige så viljestærk professor i tysk ved Aarhus Universitet, havde nok aldrig taget sig sammen til at skrive bogen her om vilje.

  

 

Indholdsfortegnelse

Jeg vil, derfor er jeg

Slaver af viljen eller herre i eget hus?

Menneskebæstet

Af en cykelrytters bekendelser

Neuronerne fyrer

Jakob Vestergaard

Jakob Vestergaard

Cand.mag. i medievidenskab og multimedia. Jakob er redaktør af serien Tænkepauser og arbejder derudover oftest med bredt formidlende bøger. Han er også magasinredaktør ved Jyllands-Posten og har tidligere været bl.a. rejseredaktør for Dagbladet Information, redaktør i Politikens Hus, ekstern lektor på Aarhus Universitet og medieforsker i DR.

Jakob Vestergaard

Projektredaktør

Telefon: +45 53 55 05 42

jav@unipress.au.dk

Pressen skrev

Kristian Østergaard, Kristeligt Dagblad

"Som det forhåbentlig fremgår, er Vilje en suveræn lille sag, der ligeledes kan tjene som en lettilgængelig introduktion til Arthur Schopenhauer."

"Søren Fauth trækker interessante perspektiver op i sin lille bog om viljen"

Hans Gregersen, Nordjyske Stiftstidende

"Med Fauth får man en formidler, der ikke lefler. Han er på samme tid traditionsbevidst og uhildet. Han læser en perlerække af åndshistoriens sværvægtere, der ikke har kunnet løse problemet med den frie vilje. Men samtidig driller han os med de nyeste hjerneundersøgelser, der tyder på, at hjernen gør sig klar til at handle, før vi er bevidste om det."

"En tænkepause med både tanker og pauseeffekt. Den skal læses langsomt, for emnet er krævende, men behandlingen af det er indtrængende og dybtgående."

Bent Birk Kristensen, lektørudtalelse

"Endnu et velskrevet og letforståeligt bidrag og introduktion til et væsentligt filosofisk område i den populære serie fra Aarhus Universitetsforlag."

Presserum

I presserummet kan du finde pressemeddelelser, forsidebilleder og forfatterfoto. Du er altid velkommen til at kontakte os her https://unipress.dk/kontakt/, hvis du mangler andet materiale.

Forfatterfoto (fotokreditering: Poul Ib Henriksen)

Forside, høj opløsning (pdf-format)

Forside (jpeg)

 

Download pressemeddelelse (pdf-format)

Tilføjet til kurven

Gå til kassen