Aarhus Universitetsforlag
Cover

Vildt vejr

2011

En del af serien 100 danmarkshistorier (17) , og fagområdet


{{variant.title}} : {{variant.variants[0].price.withVatFormatted}} {{variant.price.withVatFormatted}}
{{variant.title}} {{item.title}} {{item.price.withVatFormatted}}
Køb abonnement
100 sider ill.
Hardback
ISBN 978 87 7184 750 5

Af


Del:

Mere om bogen

Om bogen

Skybrud og orkaner afløser ørkentør sommer. Vejret er vildt. Men har det ikke altid været det? Allerede i 1625 skrev præsten Anders Pedersen Perlestikker om katastrofale snebyger og stormflod. Han var sikker på, at det elendige vejr i 1600-tallet var menneskeskabt. Gud straffede jo syndere! Også i dag kan vind og vejr få os til at tabe pusten. Atmosfæren har vi påvirket i århundreder, og det gør klimaforandringer til en brandvarm sag. Forskere og FN's klimapanel ser nemlig det menneskeskabte klima som en trussel her og nu. Og vi lever allerede i en ny tid.

Få den lange vejrudsigt om meteorologi, vejr og klima af Bo Fritzbøger, dr.phil. og lektor på Saxo-instituttet ved Københavns Universitet.

Thomas Oldrup

IMG 8503

Cand.mag. i historie og retorik. Thomas er ansvarlig for forlagets historieudgivelser og arbejder især med serien 100 danmarkshistorier, der ud over bøgerne omfatter videnspredning gennem en række partnere. Tidligere har han været dansk redaktør for bladet Alt om Historie, lavet radio, holdt foredrag, undervist og skrevet et hav af artikler og en halv snes bøger.

Thomas Oldrup

Redaktør

Telefon: +45 53 55 01 59

to@unipress.au.dk

Pressen skrev

Katrine Lester, bogblogger.dk

"Det siger noget om udviklingen inden for offentlighedens forståelse af klimaforandringerne, at Vildt vejr er en historiebog og ikke en debatbog. Det er ikke mange år siden, at dens konklusioner ville regnes som et partsindlæg. Historiebøger kan sagtens være både kontroversielle og debatskabende, og denne kortfattede indsigt i dansk klimahistorie er et velkomment bidrag til os almindelige danskeres forståelse af både klimaforandringerne, men også de politiske beslutninger der ligger til grund for, at de ikke er blevet håndteret tilfredsstillende, hverken nationalt eller internationalt. Vildt vejr ridser synspunkterne op, herunder klimafornægternes, uden at lægge skjul på, hvor den etablerede forskning står.

Det er en god introduktion til klimadebatten, og alle med interesse for klimaet og klimaforandringerne vil få noget ud af at bruge en aften på denne bog." 

Martin Jørgensen, lektørudtalelse

"En absolut læseværdig og informativ lille bog, der tager et stort emne op, og på forbilledlig vis formidler og diskuterer klimapolitikkens udvikling og fremtid så de fleste kan være med. […] Anbefales …"

Georg Metz, Information

“… oplysende lille bog Vildt vejr ... den fine serie 100 Danmarkshistorier."

Ulla Weishaput, historie-online.dk

"At det er en historiebog om klima er der ingen tvivl om, men samtidig er det en meget aktuel bog og en god bog at få baggrundsviden af. Klimadebatten er meget følelsesladet, og det kan være svært at holde rede på, hvad der er fakta. Her er bogen et godt input, den er nøgtern i sin beskrivelse og giver samtidig et klart billede af hvor forskningen er kommet til i dag.

Så hvis man føler, man mangler lidt viden i klimadebatten, kan jeg kun anbefale at læse 'Vildt vejr’."

Per Eilif Månson, litteratursiden.dk

"Debatten om hvorvidt klimaforandringer er menneskeskabte eller ej er ikke kun blusset op med Bjørn Lomborg og Donald Trump, men har været i gang længe, hvad der dokumenteres her. Det er spændende læsning både som holdningslitteratur og for nørder, der kan fordybe sig i udviklingen af målemetoder gennem tiderne."

Bente Thomsen, Noter

"På baggrund af et tilbageblik til kendte klimaforandringer siden den sidste istid giver Fritzbøger en nøgtern og sober gennemgang af klimadiskussionen i nyere tid og diskussionen om menneskets påvirkning af klimaet, her specielt CO2 -udledningen siden den industrielle revolution. Energiforbrug, økonomisk vækst og klimaforandringer har historisk hængt uløseligt sammen. […] Klimadiskussionen er i dag ikke blot en geografisk diskussion. Holdningen til klimaspørgsmålet er også et historisk emne, og bogen kan fint inddrages i begge fagene historie og geografi, da den er velskrevet og let tilgængelig. 

Det er et fremragende initiativ, Aarhus Universitetsforlag (med støtte fra Mærskfonden) har taget med denne serie. Bøgerne foreligger både på papir og digitalt. De er karakteriseret af et højt fagligt niveau kombineret med lettilgængeligt sprog og gennemarbejdet layout. Man kan glæde sig til de kommende udgivelser." 

 

Landskab
Artikel: "Vildt vejr" af Bo Fritzbøger
11.10.2019

Presserum

I presserummet kan du finde pressemeddelelser og forsidebilleder. Du er altid velkommen til at kontakte os her https://unipress.dk/kontakt/, hvis du mangler andet materiale.

Forside, høj opløsning (pdf-format)

Forside (jpeg)

Download pressemeddelelse (pdf-format)

Tilføjet til kurven

Gå til kassen