Aarhus Universitetsforlag
Cover

Vildt vejr

2011

En del af serien 100 danmarkshistorier (17) og fagområdet


Tilgængelige e-bogs-formater: PDF, EPUB

{{variant.title}}: {{variant.variants[0].price.withVatFormatted}}{{variant.price.withVatFormatted}}
{{variant.title}} {{item.title}} {{item.price.withVatFormatted}}
Køb abonnement
100 sider ill.
Hardback
ISBN 978 87 7184 750 5

Af


Del:

Mere om bogen

Om bogen

Skybrud og orkaner afløser ørkentør sommer. Vejret er vildt. Men har det ikke altid været det? Allerede i 1625 skrev præsten Anders Pedersen Perlestikker om katastrofale snebyger og stormflod. Han var sikker på, at det elendige vejr i 1600-tallet var menneskeskabt. Gud straffede jo syndere! Også i dag kan vind og vejr få os til at tabe pusten. Atmosfæren har vi påvirket i århundreder, og det gør klimaforandringer til en brandvarm sag. Forskere og FN's klimapanel ser nemlig det menneskeskabte klima som en trussel her og nu. Og vi lever allerede i en ny tid.

Få den lange vejrudsigt om meteorologi, vejr og klima af Bo Fritzbøger, dr.phil. og lektor på Saxo-instituttet ved Københavns Universitet.

Peter Bejder

Peter

Historiker med tillægsuddannelsen fra Danmarks Journalisthøjskole. Peter arbejder mest med projektet “100 danmarkshistorier”. I over 25 år har han levet af at undervise, redigere og skrive fagbøger, undervisningsmateriale og rejseguides. Han er passioneret fan af West Ham fra East London.

Peter Bejder

Redaktør

Telefon: +45 53 55 01 59

pb@unipress.au.dk

Pressen skrev

Katrine Lester, bogblogger.dk

"Det siger noget om udviklingen inden for offentlighedens forståelse af klimaforandringerne, at Vildt vejr er en historiebog og ikke en debatbog. Det er ikke mange år siden, at dens konklusioner ville regnes som et partsindlæg. Historiebøger kan sagtens være både kontroversielle og debatskabende, og denne kortfattede indsigt i dansk klimahistorie er et velkomment bidrag til os almindelige danskeres forståelse af både klimaforandringerne, men også de politiske beslutninger der ligger til grund for, at de ikke er blevet håndteret tilfredsstillende, hverken nationalt eller internationalt. Vildt vejr ridser synspunkterne op, herunder klimafornægternes, uden at lægge skjul på, hvor den etablerede forskning står.

Det er en god introduktion til klimadebatten, og alle med interesse for klimaet og klimaforandringerne vil få noget ud af at bruge en aften på denne bog." 

Martin Jørgensen, lektørudtalelse

"En absolut læseværdig og informativ lille bog, der tager et stort emne op, og på forbilledlig vis formidler og diskuterer klimapolitikkens udvikling og fremtid så de fleste kan være med. […] Anbefales …"

Georg Metz, Information

“… oplysende lille bog Vildt vejr ... den fine serie 100 Danmarkshistorier."

Ulla Weishaput, historie-online.dk

"At det er en historiebog om klima er der ingen tvivl om, men samtidig er det en meget aktuel bog og en god bog at få baggrundsviden af. Klimadebatten er meget følelsesladet, og det kan være svært at holde rede på, hvad der er fakta. Her er bogen et godt input, den er nøgtern i sin beskrivelse og giver samtidig et klart billede af hvor forskningen er kommet til i dag.

Så hvis man føler, man mangler lidt viden i klimadebatten, kan jeg kun anbefale at læse 'Vildt vejr’."

Per Eilif Månson, litteratursiden.dk

"Debatten om hvorvidt klimaforandringer er menneskeskabte eller ej er ikke kun blusset op med Bjørn Lomborg og Donald Trump, men har været i gang længe, hvad der dokumenteres her. Det er spændende læsning både som holdningslitteratur og for nørder, der kan fordybe sig i udviklingen af målemetoder gennem tiderne."

Tilføjet til kurven

Gå til kassen