Aarhus Universitetsforlag
Cover

Videnskabens mand

Fysiologen, formidleren og forskningsaktivisten Poul Brandt Rehberg

En del af fagområderne , og


{{variant.title}} : {{variant.variants[0].price.withVatFormatted}} {{variant.price.withVatFormatted}}
{{variant.title}} {{item.title}} {{item.price.withVatFormatted}}

412 sider ill.
Hardback
ISBN 978 87 7934 563 8

Af


Del:

Mere om bogen

Om bogen

Pinefulde fysiologiske selvforsøg, kamp for oprettelsen af forskningsråd i Danmark, udskibning af de danske jøder i 1943 og fredsarbejde i atombombens skygge. Den epokegørende nyreforsker Poul Brandt Rehbergs virke strakte sig langt ud over laboratoriets vægge. Han var en af de mest fremtrædende og engagerede danske forskere i det 20. århundrede, og alligevel er det med denne bog første gang, der tegnes et samlet billede af fysiologen, formidleren og forskningsaktivisten Rehberg.

Videnskabens mand går i kødet på Rehbergs nyrefaglige opdagelser, men den portrætterer også hans offentlige liv i alle dets facetter og kaster nyt lys over forskningspolitikkens udvikling i Danmark.

Rehberg var videnskabens mand i samfundslivet: en fagligt velfunderet, afgørende medspiller i hverdagens og historiens dramaer - fra kampen mod nazismens hærgen under besættelsen til fusionen mellem Carlsberg og Tuborg.

Rehbergs liv illustrerer, hvor centralt et element naturvidenskaben er i vores moderne kultur. Det er værd at huske, i en tid hvor forskningens økonomiske værdi vægtes stadig tungere. 

Tilføjet til kurven

Gå til kassen