Aarhus Universitetsforlag
Cover

Vi har haft vores tid

Når de ældste afrunder livet

En del af fagområderne og


Forudbestil : 299,95 kr.

Tak for din interesse i Vi har haft vores tid: Når de ældste afrunder livet. Bogen udkommer 17. oktober 2023. Hvis du udfylder denne formular, giver vi dig besked, når bogen kan leveres.

Tak for din forudbestilling. Du hører fra os når Vi har haft vores tid: Når de ældste afrunder livet er klar til bestilling 17. oktober 2023.


284 sider
Paperback
ISBN 978 87 7597 113 8

Af


Del:

Mere om bogen

Om bogen

På et plejehjem skriver Bitten sine erindringer ned på ternet papir. På en plastikstol mellem viltre brombærranker betragter Henning sine bier. På en sofa med tre puder i ryggen venter Frida på døden. På en kirkegård går Inger rundt mellem gravene og taler med de døde.

I en tid, hvor velfærdsstatens indsatser målrettet de ældste især handler om forebyggelse og behandling, som forlænger livet, udforsker denne bog i stedet de eksistentielle sider af livets uundgåelige afslutning.

Gennem 12 portrætter af mennesker, som nærmer sig eller har rundet de 90 år, kaster bogen lys på en generations håndtering af aldring og død. Vi følger også forfatterens bestræbelser på at forstå, hvorfor mange af de ældste er så stilfærdige i deres omgang med livets afrunding og ofte griner forlegent af hendes spørgsmål.

Stine Grønbæk Jensen er antropolog med en ph.d. i historie og er tilknyttet Syddansk Universitet og Københavns Universitet. Hun forsker i den erfarede og erindrede velfærdsstat og har blandt andet skrevet Livtag med fortiden. Når børnehjemsbørn erindrer (2022).

Tilføjet til kurven

Gå til kassen