Aarhus Universitetsforlag
Cover

Vi har haft vores tid

Når de ældste afrunder livet

En del af fagområderne og


{{variant.title}} : {{variant.variants[0].price.withVatFormatted}} {{variant.price.withVatFormatted}}
{{variant.title}} {{item.title}} {{item.price.withVatFormatted}}

284 sider
Paperback
ISBN 978 87 7597 113 8

Af


Del:

Mere om bogen

Om bogen

På et plejehjem skriver Bitten sine erindringer ned på ternet papir. På en plastikstol mellem viltre brombærranker betragter Henning sine bier. På en sofa med tre puder i ryggen venter Frida på døden. På en kirkegård går Inger rundt mellem gravene og taler med de døde.

I en tid, hvor velfærdsstatens indsatser målrettet de ældste især handler om forebyggelse og behandling, som forlænger livet, udforsker denne bog i stedet de eksistentielle sider af livets uundgåelige afslutning.

Gennem 12 portrætter af mennesker, som nærmer sig eller har rundet de 90 år, kaster bogen lys på en generations håndtering af aldring og død. Vi følger også forfatterens bestræbelser på at forstå, hvorfor mange af de ældste er så stilfærdige i deres omgang med livets afrunding og ofte griner forlegent af hendes spørgsmål.

Stine Grønbæk Jensen er antropolog med en ph.d. i historie og er tilknyttet Syddansk Universitet og Københavns Universitet. Hun forsker i den erfarede og erindrede velfærdsstat og har blandt andet skrevet Livtag med fortiden. Når børnehjemsbørn erindrer (2022).

Pressen skrev

Lektørudtalelse, DBC
"Indsigtsfuld, alment læsbar bog, som giver et sjældent of ofte rørende indblik i helt almindelige ældre menneskers liv og tanker. Bogen lader solidarisk de ældre selv fortælle og dermed bidrage til at nuancere den offentlige debat, der mest har fokus på forebyggelse, behandling og plejepladser. Også et væsentligt bidrag til aldringsforskningen, som mest synes at fokusere på livsforlængelse"

Kristeligt Dagblad
Artikel: "Stilheden efter stemmerne, der var engang"
15.12.2023

Kristeligt Dagblad
Artikel: "Selv de ældste skubber tanken om døden foran sig"
29.10.2023

Politiken
Artikel: "Alle stræber efter at leve længst muligt. Nu har en forsker undersøgt 90-åriges syn på alderdom og død"
15.10.2023

Sjællandske Nyheder
Artikel: "Den snigende alderdom er, som blade der falder"
14.10.2023

Sjællandske Nyheder
Artikel: "Antropolog afslører: Sådan er det at blive rigtig gammel"
14.10.2023

Tilføjet til kurven

Gå til kassen