Aarhus Universitetsforlag
Cover

Verdensbilleder

Fra rum og tid til rumtid

En del af fagområderne og


{{variant.title}} : {{variant.variants[0].price.withVatFormatted}} {{variant.price.withVatFormatted}}
{{variant.title}} {{item.title}} {{item.price.withVatFormatted}}

192 sider
Paperback
ISBN 978 87 7934 357 3

Af


Del:

Mere om bogen

Om bogen

Vi befinder os altid her og nu, et eller andet sted i rum og tid. Men hvad er rum og tid egentlig? Verdensbilleder fortæller historien om, hvordan vores opfattelse af rum og tid har ændret sig i takt med fysikkens og den tekniske udviklings fremskridt. De gamle grækere troede, at Jorden stod stille i midten af kosmos. Totusinde år senere fremsatte Kopernikus den tanke, at Jorden i virkeligheden bevæger sig rundt om Solen. Kikkertens udvikling bekræftede Kopernikus' idé, men afslørede også, at Solen blot er én stjerne blandt mange andre i mælkevejen - og at disse blot danner én galakse blandt utallige spredt ud i et ufatteligt stort verdensrum. Den næste store revolution kom, da Einsteins teorier viste, at rum og tid ikke er adskilte, men i virkeligheden er en rumtid. I dag er vores her og nu derfor ikke længere, hvad de har været, og mennesket har endnu engang skulle finde sig i et nyt verdensbillede.

Pressen skrev

Kristeligt Dagblad

"Lektor Jan Faye fra Københavns Universitet fortæller i bogen Verdensbilleder fra rum og tid til rumtid den fascinerende historie om verdensbilleder gennem tiderne."

Kirsten Katholm lektørudtalelse

"En velskreven og inspirerende bog om videnskabshistorie i relation til udviklingen af et nyt verdensbillede i fremtiden. Det er lykkedes for forfatteren at formidle et vanskeligt stof, så bogen kan læses af andre end fagfolk."

Tilføjet til kurven

Gå til kassen