Aarhus Universitetsforlag
Cover

Verdens bedste folkeskole

Finsk og dansk læringsmiljø

En del af serien Asterisk (3) , og fagområdet


{{variant.title}} : {{variant.variants[0].price.withVatFormatted}} {{variant.price.withVatFormatted}}
{{variant.title}} {{item.title}} {{item.price.withVatFormatted}}

156 sider
Paperback
ISBN 978 87 7934 590 4

Af


Del:

Mere om bogen

Om bogen

OECD betegner det finske uddannelsessystem som verdens bedste, den finske folkeskole har en vedvarende føring i store internationale undersøgelser som PISA og Nordlæs, og i Finland er lærernes uddannelse og profession for gymnasieungdommen et af de allermest populære karrierevalg.

Situationen er med andre ord anderledes end i Danmark. Men hvorfor? Begge lande er nordiske velfærdssamfund, lærernes løn- og ansættelsesforhold er nogenlunde ens, og man har fælles pædagogiske grundværdier om enhedsskoletanken og klasselærerfunktionen.

Frans Ørsted Andersen fremlægger i denne bog resultaterne af en omfattende undersøgelse med sammenligninger mellem danske og finske læringsmiljøer. Bogen fokuserer på, hvad vi kan lære af Finland, når det gælder klasserumsledelse, lærer-elev relationer, undervisningsmaterialer, skolemadordninger, frikvartersaktiviteter, læreruddannelse og brug af lærerassistenter.

Cecilie Harrits

DSC 0345

Cand.mag. i litteratur- og kunsthistorie og læreruddannet med linjefag i dansk og specialpædagogik. Cecilies ansvarsområder er pædagogik, uddannelse og psykologi samt litteratur- og kunsthistorie. Hun står i spidsen for serien Pædagogisk rækkevidde og varetager en række af forlagets samarbejder med kunst- og kulturinstitutioner. Cecilie er optaget af bæredygtig bogproduktion og grøn omstilling i forlagsbranchen.

Cecilie Harrits

Redaktør

Telefon: +45 28 40 50 30

cha@unipress.au.dk

Pressen skrev

Henrik Munch Jørgensen Lektørudtalelse

"Velbegrundet forskningsbaseret udgivelse om forskellen på det danske og det finske uddannelsessystem, som giver god inspiration til udvikling af den danske folkeskole."

Tilføjet til kurven

Gå til kassen