Under Vitus Bering's Command
New Perspectives on the Russian Kamchatka Expeditions
En del af serien Beringiana (1) , og fagområdet Historie (nyere tid)
Redigeret af
Natasha Okhotina Lind og
Peter Ulf Møller
Med bidrag af
Gudrun Bucher,
Dittmar Dahlmann,
Aleksandr Elert,
Tatjana Fjodorova,
Anna Halager,
Wieland Hintzsche,
Natasha Okhotina Lind,
Peter Ulf Møller,
Jevgenij Rytjalovskij,
Vladimir Sobolev og
Carol Urness
Mere om bogen
Om bogen
De russiske Kamtjatka-ekspeditioner (1725-30 og 1733-43) under kommando af danskeren Vitus Bering er en af opdagelsesrejsernes verdensklassikere. En række lande har særlig interesse i disse ekspeditioner.
I første række russerne, fordi ekspeditionerne markerer en vigtig fase i den russiske kolonisering af Østsibirien, kortlægningen af Sibiriens ishavskyst, grundlæggelsen af et oversøisk russisk koloniherredømme i Amerika og Ruslands ny rolle som stillehavsmagt.
Ekspeditionerne er en del af amerikanernes arv, bl.a. fordi de førte til opdagelsen af Alaska, og for japanerne, fordi de betød opdagelsen af søvejen nordfra til Japan, begyndelsen på de japansk-russiske relationers historie og dermed til ophævelsen af Japans internationale isolation.
For tyskerne er de mindeværdige bl.a. derved, at der deltog en gruppe tyske videnskabsmænd, der blev pionerer i beskrivelsen af Sibiriens natur og historie og i udviklingen af etnografien som en særskilt videnskabelig disciplin.
Danskernes interesse er åbenlys pga. den danskfødte leder, søfareren Vitus Bering, og fordi den ene af Berings to mest betroede officerer, Martin Spangberg, ligeledes var dansker.
Der sker i øjeblikket en revitalisering af studierne i Kamtjatka-ekspeditionerne på basis af nye, omfattende publikationer af kildemateriale fra russiske arkiver.
Første bind af en serie. Tekster på engelsk og russisk.
Indholdsfortegnelse
Læseprøve
Pressen skrev
Evgenia Anichenko Sea History
"For initiated readers and scholars of the topic, the anthology’s comprehensive bibliography and ample references to archival sources will surely prove an invaluable research tool."
Forlaget skriver:
28 oktober 2024
Bogtorsdag d. 14. november
Vær med når Aarhus Universitetsforlag sammen med Det Kgl. Bibliotek fejrer forfatterne bag vores nyeste udgivelser til Bogtor…
30 september 2024
Bogtorsdag den 10. oktober
Vær med når Aarhus Universitetsforlag sammen med Det Kgl. Bibliotek fejrer forfatterne bag vores nyeste udgivelser til Bogtor…
5 september 2024
Historien lever i Den Gamle By 5. og 6. oktober
HISTORIEN LEVER 2024 Mød Aarhus Universitetsforlag på den historiske bogfestival HISTOREN LEVER i Den Gamle By den 5. og 6.…