Aarhus Universitetsforlag
Cover

Ulighed

En del af serien Tænkepauser – viden til hverdagen (110) ,


{{variant.title}} : {{variant.variants[0].price.withVatFormatted}} {{variant.price.withVatFormatted}}
{{variant.title}} {{item.title}} {{item.price.withVatFormatted}}
Køb abonnement
60 sider
Paperback
ISBN 978 87 7219 981 8

Af


Del:

Mere om bogen

Om bogen

Vi er alle lige, men nogle er mere lige end andre. Sådan er det både blandt kammerater og nationer. Ressourcerne er skævt fordelt, uanset om det gælder medfødt intelligens eller drikkevand i undergrunden, fortæller Carsten Andersen, økonom ved Aarhus Universitet. Han gør regnskabet op i ulighedens favør, for selvom vi omfordeler via skatten, skaber uens vilkår forskellige muligheder for os alle: Samfundets privilegerede fødes med en guldske i munden og hører mange millioner flere ord inden vuggestuen. Det er nemlig ikke kun penge, der går i arv, men også miljø.

Jakob Vestergaard

Jakob Vestergaard

Cand.mag. i medievidenskab og multimedia. Jakob er redaktør af serien Tænkepauser og arbejder derudover oftest med bredt formidlende bøger. Han er også magasinredaktør ved Jyllands-Posten og har tidligere været bl.a. rejseredaktør for Dagbladet Information, redaktør i Politikens Hus, ekstern lektor på Aarhus Universitet og medieforsker i DR.

Jakob Vestergaard

Projektredaktør

Telefon: +45 53 55 05 42

jav@unipress.au.dk

Pressen skrev

Benny Jacobsen, Gymnasieskolen
"⭐⭐⭐⭐⭐
Ulighed af forsker i social mobilitet, ulighed og boligmarkedet Carsten Andersen er helt i top. Han evner at skrive i øjenhøjde for ikke-specialister. Han præsenterer masser af empiri fra alle mulige områder og perspektiverer med den nødvendige mængde teori."

Lektørudtalelse, DBC
"Bogen kommer godt rundt om begrebet ulighed, selvom der kun er få sider til rådighed. Den er relativt nem at læse, og sproget er veloplagt og humoristisk"

Birte Strandby, Bogvægten
"Bogen er – i lighed med andre Tænkepauser – et interessant input til en vigtig politisk diskussion"

Kristeligt Dagblad
Artikel: "Der er flest mænd bag de mest begavede. Hvorfor egentlig?"
10.08.2023

Tilføjet til kurven

Gå til kassen