Aarhus Universitetsforlag
Cover

Tro og samfund i Grønland

I 300 året for Hans Egedes ankomst

En del af fagområderne og


{{variant.title}} : {{variant.variants[0].price}} {{variant.price}}
{{variant.title}} {{item.title}} {{item.price}}

446 sider ill.
Hardback
ISBN 978 87 7219 456 1

Af
, og


Del:

Mere om bogen

Om bogen

Da den norske præst Hans Egede i 1721 drog mod Grønland, var han bogstaveligt talt en mand med en mission. Han ville gøre indbyggerne på Grønland kristne, og det var lykkedes ham at få Frederik 4.s opbakning til sit livs kald. Egede og hans familie slog sig ned i omegnen af Nuuk, hvor han kæmpede for at omvende de omkringboende inuitter. Men da Egede i 1736 forlod Grønland igen, var størstedelen af menigheden, inklusive Egedes kone, døde af en epidemi, og han lå i dyb strid med sig selv, om han virkelig havde udført Guds gerning.

Tro og samfund i Grønland kaster nyt lys over Egedes mission og belyser, hvordan der også i dag står strid om hans virke. Nogle ser ham som en tyrannisk undertrykker af et oprindeligt folks særegne kultur og som repræsentant for Danmarks kolonisering. Andre betragter ham som en befrier med et nyt menneskesyn, der civiliserede og samlede Grønland og beredte grunden for et moderne velfærdssamfund 300 år senere.

Pressen skrev

❤️❤️❤️❤️❤️
Liselotte Wiemer, Politiken
"'Tro og samfund i Grønland' er et vellykket storværk om den dansk-grønlandske forbindelse - med hovedvægten lagt på kirke og kultur."

Tilføjet til kurven

Gå til kassen