Aarhus Universitetsforlag
Cover

To be or not

En kunstnermonografi om Elisabeth Toubro

En del af fagområdet


Forudbestil

Tak for din interesse i To be or not: En kunstnermonografi om Elisabeth Toubro. Bogen udkommer 18. januar 2019. Hvis du udfylder denne formular, giver vi dig besked, når bogen kan leveres.

Tak for din forudbestilling. Du hører fra os når To be or not: En kunstnermonografi om Elisabeth Toubro er klar til bestilling 18. januar 2019.


240 sider rigt ill.
Hardback
ISBN 978 87 7184 327 9

Med bidrag af
, og


Del:

Mere om bogen

Om bogen

TO BE OR NOT tager læseren med ind i den danske skulptør og billedhugger Elisabeth Toubros værker. Kunstnerens alter ego, Vandringskvinden, fører an på rejsen til performances på sygehuset og i supermarkedet, på biblioteket og i kirken. Og lader på den måde kunsten komme tæt på verden. Undervejs på ruten viser tre danske kunsthistorikere rundt i Toubros univers. Rune Gade skriver om, hvordan kroppen omfavnes i kunsten og ophæver skellet mellem rent og urent; Lise Skytte Jakobsen om, hvordan møder – eller rettere konfrontationer – med værkerne giver publikum mulighed for at interagere og være i dialog med kunsten; og Line Marie Bruun Jespersen om, hvilken betydning stedet – de offentlige rum – har for værkernes indflydelse på livet omkring dem. Kort før rejsens mål afslører et uddrag af Toubros dagbøger, hvordan den kunstneriske skabelsesproces samtidig indeholder et erkendelsesspor, der på en gang er kropsligt og omsat til sprog. Alle teksterne er omkranset af et rigt billedmateriale, der fungerer som en selvstændig vandring gennem bogen.

Tilføjet til kurven

Gå til kassen