Aarhus Universitetsforlag
Cover

Thomas Bugges dagbog 1777

Rejsen til Tyskland, Holland og England

En del af fagområdet


{{variant.title}} : {{variant.variants[0].price.withVatFormatted}} {{variant.price.withVatFormatted}}
{{variant.title}} {{item.title}} {{item.price.withVatFormatted}}

220 sider rigt illustreret
Hardback
ISBN 978 87 7934 516 4

Redigeret af
og


Del:

Mere om bogen

Om bogen

Astronomen Thomas Bugge (1740-1815) blev udnævnt til professor i matematik og astronomi ved Københavns Universitet i 1777. Han så det som en vigtig opgave at modernisere observatoriet på toppen af Rundetårn, og derfor foretog han en studietur gennem Tyskland og Holland til England for ved selvsyn at sætte sig ind i, hvordan man der studerede astronomi og byggede instrumenter. Han førte dagbog under hele sin rejse, og heri nedskrev han, hvad han så, hvem han mødte, og hvilke bøger og instrumenter han købte. Den er desuden fuld af skitser og tegninger, som gør den til en vigtig historisk kilde.

Dokumentet befandt sig på Det Kongelige Bibliotek i København, hvor Kurt Møller Pedersen i 1969 fandt det og udarbejdede en foreløbig transskription. Nu fyrre år senere er denne dagbog tilgængelig, og er foruden Bugges originale tegninger forsynet med portrætter af videnskabsmænd og instrumentmagere og billeder af bygninger og instrumenter, hvoraf mange stadigvæk findes på museer. Denne rigt illustrerede og kommenterede udgave af Bugges rejsedagbog vil være interessant for enhver, der interesserer sig for videnskabernes og teknologiens historie i det 18. århundrede.

Pressen skrev

Jes Fabricius Møller Kristeligt Dagblad

"..Bugges dagbog..er nu udgivet i dette flot udstyrede værk."

Hans Michelsen Lektørudtalelse

"Den meget flot tilrettelagte og rigt illustrerede bog giver et glimrende indblik i Bugges rejse. Det er et fint bidrag til teknologiens og videnskabens historie i 1700-tallet, ligesom den er et interessant eksempel på en dagbog fra 1700-tallet..."

Tilføjet til kurven

Gå til kassen