Aarhus Universitetsforlag
Cover

Tekster uden grænser

Litteratur og globalisering

En del af fagområdet


Udsolgt fra forlaget

{{variant.title}} : {{variant.variants[0].price}} {{variant.price}}
{{variant.title}} {{item.title}} {{item.price}}

380 sider ill.
Paperback
ISBN 978 87 7934 353 5

Af


Del:

Mere om bogen

Om bogen

Litteraturen har altid rejst verden rundt, på tværs af kulturer og sprog - den har altid været globaliseret. Denne bog handler om, hvordan vi læser litteratur i en globaliseret kultur. Og den beskriver hvorfor litteraturens globalisering er enestående og uundværlig.

Ludvig Holberg, Karen Blixen og Bruce Chatwins litterære værker er globaliserede, men ikke i økonomisk eller politisk forstand. De udfordrer grænser på en række andre, væsentlige områder: Kroppen, erindringen, geografien, sproget, tanken - selv sandheden - udsættes for overskridelse og nyfortolkning i litteraturen. Med sproglig fantasi og provokerende betydninger afprøver litteraturen, hvordan vi tænker og sanser.

Tekster uden grænser kombinerer vigtige historiske forudsætninger og litterære grundbegreber med grundige og nytænkende tekstlæsninger. Bogen kan bruges bredt i undervisning - og af alle der interesserer sig for litteraturens rolle i dagens kultur.

Pressen skrev

Anders Juhl Rasmussen Kristeligt Dagblad

"Tekster uden grænser er et omfattende og perspektivrigt bidrag til forståelsen af verdenslitteratur på globaliseringens betingelser. Det kræver ingen særlige forkundskaber at læse bogen, for alle begreber og sammenhænge forklares nøje [...] Bedst er bogen de steder, hvor Svend Erik Larsen går i kødet på teksterne og demonstrerer, hvor skarpsindig en litteraturlæser han er - på globaliseringens betingelser."

Hans Hauge Jyllands-Posten

"Denne bog er den første af slagsen på dansk, og den vil være udgangspunkt for alle fremtidige diskussioner af fænomenet verdenslitteratur" ****

Sanne Caft Lektørudtalelse

"Professor S.E. Larsen har udgivet en massiv og dog læsevenlig bog om litteraturens globalisering. En tankevækkende og tankefuld bog om, hvordan vi læser litteratur i en globaliseret verden. Til studerende og samfunds- og litteraturinteresserede med mod på teoretisk og spændende bog om en ny vinkel på et aktuelt begreb."

Lars Bonnevie Weekendavisen

"...Svend Erik Larsen...skaber eller i hvert fald præsenterer nogle i formidlingsmæssig forstand alternative paradigmer for litteraturlæsning i fuld overensstemmelse med det annoncerede behov for omstrukturering af tekster og begreber i begyndelsen af bogen. Det er et vigtigt opdrag, han hermed udfører, og det er af samme grund en nødvendig bog, han har skrevet...Hav en kande kaffe parat ved læsningen, og De vil ikke blive skuffet. Det er en bog, der på enhver måde holder, hvad den lover."

Søren Frank Standart

"Suveræn bog om litteraturlæsning i globaliseringens tidsalder. Den må kandidere til titlen som den væsentligste danske litteraturvidenskabelige udgivelse i 2007. Den er lærd, tilpas provokerende (måske mest for nationalpuristerne), original, begrebskoncis og konsistent, og så er den velskrevet uden esoterisk sprogbrug." 

Tilføjet til kurven

Gå til kassen