Aarhus Universitetsforlag
Cover

Talentudvikling og elitesport i skolen

En del af serien Asterisk (18) , og fagområdet


{{variant.title}} : {{variant.variants[0].price.withVatFormatted}} {{variant.price.withVatFormatted}}
{{variant.title}} {{item.title}} {{item.price.withVatFormatted}}

252 sider
Paperback
ISBN 978 87 7184 144 2

Redigeret af
og

Med bidrag af
, , og


Del:

Mere om bogen

Om bogen

Talentudvikling i Danmark er under forandring: Den begynder tidligere, henvender sig til flere og foregår mere målrettet. Både uddannelsespolitisk og i sportens verden anses talentudvikling mere end nogensinde som en forudsætning for at kunne konkurrere internationalt. Samtidig skal den foregå på en socialt og samfundsmæssigt ansvarlig måde. Derfor er flere folkeskoler begyndt at udbyde tematiske linjer for elever, der viser særlig interesse i eller talent for en bestemt aktivitet. Det mest vidtrækkende eksempel er samarbejdet mellem eliteidræt og skoler om idrætsklasser i udskolingen, hvor unge idrætsudøvere indgår i et dobbelt karriereforløb, der kombinerer sport og uddannelse.

Talentudvikling og elitesport i skolen er skrevet på baggrund af et fireårigt forskningsprojekt om idrætsklasser i folkeskolens udskoling. Bogens forfattere argumenterer for, at vi skal forstå talent og talentudvikling som processuelle og relationelle fænomener, der finder sted i samspillet mellem elitesport og uddannelse. Gennem samtaler med unge idrætsudøvere viser forfatterne også, hvordan det dobbelte karriereforløb både styrker og udfordrer de unge talenter.

Cecilie Harrits

DSC 0345

Cand.mag. i litteratur- og kunsthistorie og læreruddannet med linjefag i dansk og specialpædagogik. Cecilies ansvarsområder er pædagogik, uddannelse og psykologi samt litteratur- og kunsthistorie. Hun står i spidsen for serien Pædagogisk rækkevidde og varetager en række af forlagets samarbejder med kunst- og kulturinstitutioner. Cecilie er optaget af bæredygtig bogproduktion og grøn omstilling i forlagsbranchen.

Cecilie Harrits

Redaktør

Telefon: +45 28 40 50 30

cha@unipress.au.dk

Pressen skrev

Tidl. Direktør i Team Danmark, Michael Andersen, Sportspressen

”Bogen er generelt velskrevet og introducerer nye teorier og perspektiver til den eksisterende litteratur om talentudvikling og uddannelse. Og ikke mindst beskrives og diskuteres en række centrale kontroverser og dilemmaer om børn, unge og eliteidræt med udgangspunkt i et omfattende empirisk materiale. […] bogen bibringer dansk og international eliteidræt ny viden ud fra teoretiske overvejelser og virkelighedens praksis.   

Talentudvikling og eliteidræt i skolen bør efter min opfattelse være obligatorisk pensum for enhver træner, lærer, forældre, koordinator, som beskæftiger sig med børn, unge og eliteidræt – og som vil følge dem bedst muligt på vej videre i eller …. ud af elitesport.”  

Jens Giehm Mikkelsen, Folkeskolen

”Bogens enkelte kapitler er velskrevne med tydelig faglighed og kvalitet, hvor det forskningsbaserede indhold giver en sikker indsigt og mulighed for fordybelse i de enkelte områder, og er helt givet et vigtigt indlæg i debatten om, hvordan vi udvikler vores talentarbejde i Danmark, og hvilken rolle skolen skal spille i denne forbindelse.

Anbefales til skoler, klubber, lærere, trænere og ledere, der er involveret eller gerne vil være involveret i talentarbejde, hvor der er fokus på skole og klub – og på det dobbelte karriereforløb.”

Bodil Christensen, Dansk Pædagogisk Tidsskrift

"Det er en bog, der henvender sig til alle lærere og ledere i folkeskoler, der har berøring med idrætsklasser. Den bør også læses af lærerstuderende, der ønsker at blive idrætslærere. Den formidler et stærkt fagligt indhold på en måde, så man ser Nicklas, Malthe, Mille og Robin stå lyslevende foran sig – på vej til morgentræning."

Presserum

I presserummet kan du finde pressemeddelelser og forsidebillede. Du er altid velkommen til at kontakte os her https://unipress.dk/kontakt/, hvis du mangler andet materiale.

Forside (jpeg)

Forside (pdf)

Download pressemeddelelse (pdf-format)

Tilføjet til kurven

Gå til kassen