Aarhus Universitetsforlag
Cover

Taking Leave of Abraham

An Essay on Religion and Democracy

En del af fagområderne og


Udsolgt fra forlaget

{{variant.title}} : {{variant.variants[0].price.withVatFormatted}} {{variant.price.withVatFormatted}}
{{variant.title}} {{item.title}} {{item.price.withVatFormatted}}

258 sider
Paperback
ISBN 978 87 7934 412 9

Af


Del:

Mere om bogen

Om bogen

Autoritær religion er ikke forenelig med demokrati.

Religion har godt nok en vigtig rolle i offentligheden, men den troende må forstå, at det politiske i et demokratisk samfund er neutralt og styret af et sekulært rationale. Men samtidigt er det en udbredt misforståelse i dag, at religion i et demokrati er en privat sag. For at det religiøse skal være meningsfuldt, må det nødvendigvis være mere end privat. Det er to af hovedkonklusionerne i Troels Nøragers bog Taking Leave of Abraham - An essay on Religion and Democracy.

Troels Nørager tager i bogens første del afsæt i fortællingen om Abrahams ofring af Isak, der kan stå som et symbol på den autoritære religions voldelige potentiale.

I bogens anden del trækker Nørager på tænkere som Rawls og Habermas i sin opfordring til ikke at overgive sig til de krav, der jævnligt rejses fra mere eller mindre fundamentalistiske religiøse grupper.

Pressen skrev

Andreas Pilekjær Figenbladet

"...Troels Nørager behandler temaet indsigtsfuldt og vedkommende. Man står tilbage med et positivt indtryk - Taking Leave of Abraham skal hermed være anbefalet."

Sørine Godtfredsen Kristeligt Dagblad

"Umiddelbart er der meget godt at sige om denne bog, der er interessant i sin kredsen om disse års diskussion om religionens rolle."

Thomas Reinholdt Rasmussen Præsteforeningen 52-53

"Det er en både spændende og vedkommende bog, Troels Nørager har skrevet [..]"

Tilføjet til kurven

Gå til kassen