Aarhus Universitetsforlag
Cover

The Struggle for the People

Five Hundred Years of Danish History in Short

En del af fagområderne og


{{variant.title}} : {{variant.variants[0].price.withVatFormatted}} {{variant.price.withVatFormatted}}
{{variant.title}} {{item.title}} {{item.price.withVatFormatted}}

116 sider
Paperback
ISBN 978 87 7684 253 6

Af


Del:

Mere om bogen

Om bogen

Den kendte demokratiforsker Ove Korsgaard undersøger i denne bog, hvordan begrebet folk har ændret betydning gennem den danske historie. Brugen og fortolkningerne af dette begreb har haft dramatisk indflydelse på opbygningen af det danske samfund.

Kampen om folket er kampen om magten i samfundet. Indtil oplysningstiden var kategorien folk undersåtternes kategori, derefter blev begrebet et revolutionært nøgleord.

Bogen er på engelsk og har særlig interesse for undervisere i Danmarks historie og for fremmedsprogede studerende, men alle, der vil have et hurtigt overblik over den danske stats historie gennem de sidste 500 år, vil have glæde af denne udgivelse.

Pressen skrev

Jacob Kornbeck Dansk Pædagogisk Tidsskrift

"[...] Men i enhver national kontekst er der brug for at kende de på stedet gængse værdier og begreber, for dermed at kunne forholde sig mere bevidst, oplyst og konstruktivt i forhold til de aktuelle udfordringer. I den henseende kommer Korsgaards arbejde til tiden og kan med fordel læses også i udlandet. [...] Hvis jeg stadig har problemer med at forklare Danmark til andre, så ved jeg nu, at jeg bl.a. kan anbefale dem at læse denne bog. Den vil ikke besvare alle deres spørgsmål, men de vil nok forstå lidt mere efter endt læsning."

Tilføjet til kurven

Gå til kassen