Aarhus Universitetsforlag
Cover

Stegt flæsk med persillesovs

2014

En del af serien 100 danmarkshistorier (57) , og fagområdet


{{variant.title}} : {{variant.variants[0].price.withVatFormatted}} {{variant.price.withVatFormatted}}
{{variant.title}} {{item.title}} {{item.price.withVatFormatted}}
Køb abonnement
100 sider
Hardback
ISBN 978 87 7219 597 1

Af


Del:

Mere om bogen

Om bogen

Stegt flæsk med persillesovs gjorde rent bord, da danskerne i 2014 stemte om en nationalret. Afgørelsen blev krydret med en delikat gang mundhuggeri om mormormad, kønsroller, frikadeller i børnehaven og nationale tilhørsforhold. For mad er langt mere end kalorier og vitaminer. Den er sovset ind i traditioner, idealer, fordomme, kultur og teknologisk udvikling. Nutidens idéer om ægte dansk mad er en smagfuld stuvning af både mælkecentrifuge, skåneærmer, konserves, dybfrost, madpyramider og seks-om-dagen-kampagner. Og mon ikke fremtidens anretninger – på vores lille planet – byder på flere grønne certifikater, insekter og bæredygtige superfoods. For du er, hvad du spiser.

Sæt dig til bords med Caroline Nyvang, seniorforsker ved Det Kgl. Bibliotek, som serverer en appetitlig lille bog om dansk madkultur og kulinarisk egenart. Velbekomme.

Thomas Oldrup

IMG 8503

Cand.mag. i historie og retorik. Thomas er ansvarlig for forlagets historieudgivelser og arbejder især med serien 100 danmarkshistorier, der ud over bøgerne omfatter videnspredning gennem en række partnere. Tidligere har han været dansk redaktør for bladet Alt om Historie, lavet radio, holdt foredrag, undervist og skrevet et hav af artikler og en halv snes bøger.

Thomas Oldrup

Redaktør

Telefon: +45 53 55 01 59

to@unipress.au.dk

Pressen skrev

Lektørudtalelse, DBC
"Letlæst underholdende historisk indblik i vores madvaner gennem de sidste ca. 100 år. Sjovt med gamle illustrationer og fotos fra køkkener, kogebøger og reklamer."

Michael Riber Jørgensen, Historie-online.dk
"Serien ”100 danmarkshistorier” er et dejligt format, som præsenterer seriøs og interessant forskning på en letfordøjelig måde, og ”Stegt flæsk med persillesovs” passer fint ind i rækken. Nyvang kommer på de bare 100 sider rigtig godt omkring emnet og viser, at det, vi putter i munden, ikke bare har en ernæringsmæssig værdi. Det har i høj grad også en symbolsk værdi, hvad enten vi bevidst vælger og tilbereder det eller bare får det serveret. Og så kan det faktisk fortælle os en hel del om, hvem vi var, hvem vi er, og måske hvem vi er ved at blive til. For du er, hvad du spiser."

Knud Meldgaard, Omnibus
"Bogen, der netop er udgivet af Aarhus Universitetsforlag i serien 100 danmarkshistorier, er nr. 57 i den populære bogserie og Nyvang har virkelig sat sig ind i både stegt flæsk og vore madvaner i al almindelighed og hun lægger vægt på, at "mad har aldrig bare været et spørgsmål om næring og danskerne har, gennem tiden, lært sig at "navigere i lægefaglige kostråd, madpyramider og seks-om-dagen" (...)

[Ø]nsk familien god sommer med masser af god mad - og gode bøger, f.eks. Stegt flæsk med Persillesovs af Caroline Nyvang. Der er fem af seks jordbær til Nyvangs bog."

Politiken
Interview: "Madforsker: Det kan være fatalt at sætte sig til bords med den forkerte"
30.07.2022

Avisen Danmark
Kronik: "Boguddrag af "Stegt flæsk med persillesovs". Danmarks nationalret vakte debat"
07.06.2022

Tilføjet til kurven

Gå til kassen