Aarhus Universitetsforlag
Cover

Stedssans

En del af fagområderne og


{{variant.title}} : {{variant.variants[0].price.withVatFormatted}} {{variant.price.withVatFormatted}}
{{variant.title}} {{item.title}} {{item.price.withVatFormatted}}

300 sider
Paperback
ISBN 978 87 7934 508 9

Af


Del:

Mere om bogen

Om bogen

Jeg havde lyst til at skrive en uopdragen bog: hverken en nyttig guide til litteraturen eller en regelret videnskabelig afhandling. Men en bog som var en frigørelse fra alt, hvad jeg hidtil havde skrevet. Det blev til Stedssans - en bog som begyndte med mig selv og mit emne: steder. Jeg tog til Brasilien for at finde ud af, hvordan steder bliver til - og opdagede, at de opstår, når vores følelser, sanser og tanker afgrænser en lokalitet fra det store øde og forskelsløse intet.

Mit kompas var litteraturen, men i en anden udgave, større og videre, end jeg før har studeret den. Ikke bare digte som i min bog om digt og rytme, men alle genrer. Ikke ét forfatterskab som mit portræt af Henrik Nordbrandt, men mange. Ikke bare dansk litteratur som i min disputats om Sophus Claussen, men verdenslitteratur. Og ikke bare litteratur, men også alt det der ligger uden for litteraturen.

Stedssans lod mig forene tre af de ting, jeg holder mest af: at læse, skrive og rejse. Bogen blev til på en rejse, hvor jeg ikke kunne trække mig selv fra: Jeg lærte, at steder ikke kun er hjemstavn, tryghed og herfra-min-verden-går - de er altid under ombygning. Ligesom identiteten.

For denne bog har Dan Ringgaard fået tildelt Georg Brandes-prisen.

Pressen skrev

Højskolebladet

"... en svimlende litterær introduktion til det endnu forholdsvist uudforskede felt 'stedet'."

Bo Tao Michaëlis Politiken

"Vidende, velskreven og charmerende essays om steder og deres fascination, forførelse og farlighed... Helt fortjent går årets Georg Brandespris til litteraturlektoren ved Aarhus Universitet, Dan Ringgaard, for rejsebogen og essaysamlingen Stedssans  ... Vi bydes på et veritabelt kabaretfad af litterære og visionære snitter højt belagt med elegant sprog ... Ringgaard er en god formidler og en velskrivende guide."

Anders Juhl Rasmussen Kristeligt Dagblad

"... en rasende interessant essaysamling om stedet og dets evigt skiftende betydning i litteraturen."

Frederik Stjernfelt Weekendavisen

"Ringgaard formår at destillere kortfattede pointer ud af store værker og gøre dem relevante i forhold til læsning af stedsorienteret skønlitteratur såvel som sine egne stedsopleveler. (...) Kortfattet, prægnant, tankevækkende."

Henrik vand der Liet Standart

"Umiddelbart kunne man få mistanke om, at Stedssans er et teoritungt litteraturfilosofisk værk, men det er det ikke, tværtimod. Allerede bogens flotte, lyse og underfundige omslag peger i den retning. Og indholdsmæssigt har Ringgaard valgt en spændende og imødekommende disposition og sprogtone, der gør bogen meget tilgængelig, samtidig med at der ikke slækkes på lærdommen. Desuden er bogens tekstgrundlag imponerende stort og vidtfavnende. (...) en guldgrube for lyst- såvel som for pligtlæsere (...) en forfriskende intellektuel oplevelse."

Tilføjet til kurven

Gå til kassen