Aarhus Universitetsforlag
Cover

Statens idéhistorie

Magt, vold og politik

En del af fagområderne og


{{variant.title}} : {{variant.variants[0].price.withVatFormatted}} {{variant.price.withVatFormatted}}
{{variant.title}} {{item.title}} {{item.price.withVatFormatted}}

375 sider
Paperback
ISBN 978 87 7124 100 6

Af


Del:

Mere om bogen

Om bogen

Næsten 200. Så mange stater er der i verden. Der er mange slags - lige fra velfærdsstater til fejlslagne stater og diktaturer. Men fælles for alle stater er, at deres historie, tilblivelse og udvikling kan opsummeres af tre små ord: magt, vold og politik.

De tre ord udgør kernen i enhver stat. For staten vil bestemme, hvordan vi skal opføre os. Den straffer os, hvis vi bryder dens love, og den påstår endda, at dens beslutninger er i fællesskabets interesse. Staten strækker sin tilstedeværelse lige til grænsen og ud i enhver pore af vort sociale liv, samtidig med at den kun kan eksistere, hvis vi tror på den. På den måde er staten blevet vor tids Gud. Allestedsnærværende, men alligevel fjern og fiktiv.

Statens idéhistorie. Magt, vold og politik viser tankerne om staten og dens tre uundværlige grundstoffer. Og den trækker en rød tråd gennem en række afgørende fokuspunkter i dens lange og komplekse idéhistorie. For bag borgerkrige og koncentrationslejre, hackere og pirater, liberalisme og konservatisme gemmer der sig altid en kamp for eller imod statens totalitære herredømme.

Pressen skrev

Asger Brandt, Kristeligt Dagblad

"Idéhistorikeren
Mikkel Thorups nye bog -Statens idéhistorie- er måske et af de bedste
beroligende midler mod tidens terror og staters reaktioner"

"I deres mangfoldighed bidrager alle historierne til at kaste lys på nutidige forhold uanset, at mange af dem tilhører en fjern fortid. Dermed er Thorups bog et smukt dementi af den trivielle forestilling, at der skulle være en modsætning
imellem historisk interesse og aktuelt engagement."

Tim Holst Celik, Dansk Sociologi

"Mikkel Thorup præsenterer med Statens idéhistorieen række velskrevne og ofte skarpe analyser" 

"Bogen retter tiltrængt det teoretiske projektørlys tilbage på statens væsen og grundlæggende temaer som vold, territorium, krig, revolution og ideologi og deres statslige betydning og afgrænsning" 

"Bogen formår i særlig grad at minde os om og sofistikere voldens intrikate og konstitutive kobling til staten" 

"Det er forfriskende, at bogen retter fokus væk fra den nogle gange lidt misforståede snak om statens tilbagerulning, privatisering, deregulering osv."

 

Tilføjet til kurven

Gå til kassen