Aarhus Universitetsforlag
Cover

Sokrates og Jesus

Essays om to processer

En del af fagområderne og


{{variant.title}} : {{variant.variants[0].price.withVatFormatted}} {{variant.price.withVatFormatted}}
{{variant.title}} {{item.title}} {{item.price.withVatFormatted}}

252 sider
Paperback
ISBN 87 7288 903 9

Af


Del:

Mere om bogen

Om bogen

Både Sokrates og Jesus blev dømt og henrettet. Det er lykkedes deres tilhængere at overbevise eftertiden om, at det drejede sig om justitsmord - anklagerne var falske, og deres fjender udnyttede domstolene til at skaffe sig af med dem.

I Sokrates og Jesus argumenterer Finn Jacobi for, at der kan have været mere hold i anklagerne, end vi er vant til at tro.

Ser vi kun Sokrates og Jesus gennem de glødende tilhængeres øjne, er der en fare for, at de forvandles til legendariske skikkelser i en fiktiv verden. Derfor lønner det sig at gå lange omveje for at få et glimt af Sokrates og Jesus som de virkelige mennesker, de engang var. Gennem en kritisk genlæsning af de klassiske og kanoniske tekster viser Finn Jacobi os nye billeder af den historiske Sokrates og den historiske Jesus.

Pressen skrev

Mikael Holt Kristeligt Dagblad

"Jacobi skriver medrivende ... bogen er særdeles inspirerende. Kompliceret og krævende forskning formidles levende og letlæst ... han når vidt omkring og dybt ned. Essayformen giver til gengæld en vis kunstnerisk frihed, der løfter, beriger og inspirerer den lærevillige læser."

Martin Hjelmborg Lektørudtalelse 

"Forfatteren skildrer alt dette levende og uden brug af fagjargon og prøver også at give indtryk af de to som de levende og agerende mennesker, de også var, når glorificeringen er fjernet ... For alle interesserede, der ønsker et mere nuanceret billede samt til studiekredse." 

 

Mikkel Wold Information

"... man bliver klogere af Jacobi's bog ..."

Ole Bjørn Religon

"Kære læser; Send familien til Sverige, åbn en flaske rødvin, find stuens bedste stol...og tag så hul på årets bedste læseoplevelse i selskab med den virtuose dirigent Finn Jacobi...Lystlæsning på højt niveau..giver mere end rigelig inspiration til et forløb om den historiske Jesus og...er et oplagt forlæg for et tværfagligt forløb mellem religion og oldtidskundskab, mellem Jesus og Sokrates."

Per Bilde Religionsvidenskabeligt Tidsskrift

"...en betydningsfuld dansk udgivelse om antikken...undersøger et emne, som sjældent tages under behandling. Undersøgelsen gennemføres metodisk og systematisk på en måde, der samtidig er meget personlig...skrevet på et for forfatteren karakteristisk smukt og levende dansk...med denne fremragende bog anbringer Finn Jacobi sig selv i nærheden af Vilhelm Grønbech og Villy Sørensen. Efter min mening har disse tre forfattere det til fælles, at de på grundlag af en bred, humanistisk dannelse, med et bredt, alment oplysende sigte og på en meget personlig måde har givet sig i kast med evangeliernes flertydige Jesus-skikkelse....Det er oven i købet min vurdering, at Jacobi er kommet den virkelige Jesus nærmest..."

Bo Nake Økumenisk Tid

"Med sit udgangspunkt i primærteksterne er Finn Jacobis behandling af emnet meget levende og billedrig...Det er eminent gjort og med stor takt...en af glæderne ved denne bog er, at den meget tekstnære gennemgang af de to processer åbner for en lang række spørgsmål og overvejelser, som viser nødvendigheden af en fortsat beskrælftigelse med Sokrates og Jesus på historiske præmisser. Derudover er bogen så gennemarbejdet og godt skrevet, at den både tåler og fortjener at blive genlæst mange gange."

Tilføjet til kurven

Gå til kassen