
Smag
En del af serien Tænkepauser – viden til hverdagen (40) , og fagområdet Antropologi
Mere om bogen
Om bogen
I Kina spiser de hunde. Det gør vi ikke i Danmark, det er synd for vovsen. Til gengæld elsker vi en finthakket griselever. Hver sin smag, som vi siger. Det kan der være noget om. Men ifølge Susanne Højlund, smagsdommer ved Aarhus Universitet, bestemmer vi ikke selv vores livret. Det gør dem, vi lever sammen med. Eller indeni - i hvert fald de første ni måneder, efter at far og mor fik smag for hinanden. De brugte nok ikke kun tungen. Det bør alle vi andre heller ikke gøre, når vi spiser. Vi får en meget bedre smag i munden, hvis vi bruger alt fra top til tå.
Indholdsfortegnelse
Smagssanser
Et fælles anliggende
Kulturens indflydelse
Smagens politik
Smagsprøve
Pressen skrev
Søren Frank, Berlingske
"Antropolog Susanne Højlund skriver hyggeligt og fornøjeligt"
"vi kommer meget vidt omkring i hendes causeri"
Conni Boll Christensen, lektørudtalelse
"Endnu et hit i serien. Velskrevet, interessant og tankevækkende forskning formidlet i topklasse."
Presserum
I presserummet kan du finde pressemeddelelser, forsidebilleder og forfatterfoto. Du er altid velkommen til at kontakte os her https://unipress.dk/kontakt/, hvis du mangler andet materiale.
Forfatterfoto (fotokreditering: Poul Ib Henriksen)
Forside, høj opløsning (pdf-format)
Forlaget skriver:
30 juni 2022
Kulturmødet Mors 2022
Vi glæder os til Kulturmødet Mors 2022! Fra den 25.-27. august kan du opleve spændende oplæg med forfatterne til vores nyeste…
10 juni 2022
Lagersalg den 15. og 16. juni 2022
Køb dig fattig i bøger og rig på viden! Kig forbi, når vi holder lagersalg onsdag den 15. juni og torsdag den 16. juni – beg…
24 maj 2022
En lysende stjerne på den faglitterære himmel er slukket
Søren Mogensen Larsen, redaktionschef på Aarhus Universitetsforlag, er gået bort efter længere tids sygdom. Han var en lysend…