Aarhus Universitetsforlag
Cover

Skurke

En del af serien Tænkepauser – viden til hverdagen (65) ,


{{variant.title}} : {{variant.variants[0].price.withVatFormatted}} {{variant.price.withVatFormatted}}
{{variant.title}} {{item.title}} {{item.price.withVatFormatted}}
Køb abonnement
60 sider
Paperback
ISBN 978 87 7184 945 5

Af


Del:

Mere om bogen

Om bogen

Opskriften på en vaskeægte skurk er simpel. Man blander et styk ond hensigt med morderisk kompetence, lader den umoralske slyngel skabe kaos omkring sig eller endnu bedre: nådesløst slå uskyldige ihjel. Tilsæt en vanvittig skraldlatter, og så kan selv små børn udpege the bad guy. Fiktionens skurke er designet til at vække afsky, og alligevel drager de os mod den mørke side. Her venter Jens Kjeldgaard-Christiansen, udspekuleret antihelt ved Aarhus Universitet, på endelig at møde os. Hans yndlingsskurk er selvfølgelig også Darth Vader.

Den 7. januar opfører Nørrebro Teater Tænkepausen live. Komiker og journalist Sebastian Dorset er vært for monolog og levende talkshow.

Indholdsfortegnelse

En helt med negativt fortegn?

Skurkagtighedens psykologi

Ondskabens yderside

Muhahaha!

Den mørke sides kraft

Skurken, kaosagenten

Søren Mogensen Larsen

Søren

Cand.mag. i litteraturhistorie. Søren arbejder primært med serien Tænkepauser og lægger ellers den redaktionelle linje sammen med de enkelte redaktører. Han begyndte sin redaktørkarriere på forlaget Turbine, men et barselsvikariat åbnede døren til universitetsforlaget.

Søren Mogensen Larsen

Redaktionschef

Telefon: +45 53 55 04 30

sml@unipress.au.dk

Pressen skrev

Marta Sørensen, Weekendavisen 

"En lille håndbog i skurkologi er befriende hurtig om at komme til de gode og citatvenlige pointer."

"Kjeldgaard-Christiansens klare analyse af skurkens tiltrækning er et eksempel på Tænkepause-seriens befriende glæde ved vinkling, hvor skribenten ikke forventes at give et dækkende billede af al forskning i fjendebilleder og fiktion, men får lov at skære igennem til egne, citatvenlige pointer."

Per Eilif Månson, Litteratursiden

"Som de øvrige bind i serien Tænkepauser, er det videnskabsformidling på et højt niveau for menigmand, der ikke giver tankerne pause, men i stedet får mulighed for en en tiltrængt pause til at tænke et nyt emne igennem."

Jacob Holm Krogsøe, lektørudtalelse

"Til læsere af akademiske værker, som ikke har tid til at gå i krig med 600 sider skrevet i et nørklet sprog, har vi her en perfekt udgivelse. Begrebet "skurke" koges ned til 60 sider og serveres gennem fremragende formidling. Kan også anbefales til gymnasieelever."

"Bogen er velskrevet og meget underholdende, formen er indbydende"

"man fornemmer stor akademisk tyngde"

"Skarpt formidlet og tankevækkende udgivelse, som egner sig perfekt til bussen eller som intelligent "toiletlæsning", og den er et godt bindeled mellem den akademiske og den "virkelige" verden."

"Fin udgivelse, bør stå på alle biblioteker, kan også med fordel bruges i filmformidling."

Presserum

I presserummet kan du finde pressemeddelelser, forsidebilleder og forfatterfoto. Du er altid velkommen til at kontakte os her https://unipress.dk/kontakt/, hvis du mangler andet materiale.

Forfatterfoto (fotokreditering: Poul Ib Henriksen)

Forside, høj opløsning (pdf-format)

Forside (jpeg)

 

Download pressemeddelelse (pdf-format)

Tilføjet til kurven

Gå til kassen