Aarhus Universitetsforlag
Cover

Det skjulte klassesamfund

En del af serien Sociologiske studier (4) , og fagområderne og


{{variant.title}} : {{variant.variants[0].price.withVatFormatted}} {{variant.price.withVatFormatted}}
{{variant.title}} {{item.title}} {{item.price.withVatFormatted}}

254 sider ill.
Paperback
ISBN 978 87 7124 026 9

Af
, , og


Del:

Mere om bogen

Om bogen

På hvilken måde kan man tale om et klassesamfund i Danmark i dag? Og betyder klasse overhovedet noget i det nuværende samfund? Hovedpointen i bogen Det skjulte klassesamfund er, at skarpe sociale skel fortsat eksisterer - de er blot mindre åbenlyse end tidligere. Inspireret af Pierre Bourdieus ideer om social differentiering og med byen Alborg som empirisk holdepunkt undersøger forfatterne, hvordan klassesamfundet og klasseidentitet har betydning i danskernes hverdag - og hvordan den enkelte iscenesætter og kommunikerer sit klassemæssige tilhørsforhold via symbolske grænsedragninger og gennem de mange valg, der samlet set definerer ens livsstil, forbrug, smag, kulturelle præferencer samt moralske og politiske holdninger. Samtidig illustreres det, hvordan klasse også viser sig som en erfaring, vi hver især bærer i kroppen. Bogen vil være af interesse for alle, der beskæftiger sig med eller interesserer sig for klasser og social ulighed.

Indholdsfortegnelse

Et spørgsmål om klasse?

Aalborg i tal og i fortællinger

Teoretiske perspektiver på klasse

Kilder og fremgangsmåder

Det sociale rum

Geografiske skel

Kulturelle skel

Politiske skel

Subjektive grænsedragninger og moralske skel

Klasse som erindring og erfaring

Det skjulte klassesamfund

 

Karina Bell Ottosen

Karina

Cand.scient. i informationsvidenskab. Karina har ansvar for udvikling af internationalt samarbejde og forlagets tilstedeværelse i udlandet - dvs. for co-publicering, kontakt med distributører, salg af rettigheder og distribution af digitalt materiale. Det samfundsvidenskabelige område og udvikling af serien The Nordic World sorterer også under Karina, der har en fortid som redaktør i Gyldendal Akademisk og på Forlaget Ajour.

Karina Bell Ottosen

Redaktør

Telefon: +45 30 70 11 68

kbo@unipress.au.dk

Pressen skrev

Søren Brunbech, Lektørudtalelse.

"Det er en veldisponeret og spændende afrapportering af et omfattende forskningsprojekt, der med Aalborg som case, kan påvise at klasser og sociale skel stadig har betydning i vort moderne lighedssamfund".

Magne Flemmen, Dansk Sociologi

"Det skjulte klassesamfund griper inn i sentrale debatter i sosiologifaget - om klasse, politikk, kultur og individualisering." 

Tilføjet til kurven

Gå til kassen