Aarhus Universitetsforlag
Cover

Seksualiteter

Slagmark 61

En del af tidsskriftet Slagmark (61) og fagområderne og


Udsolgt fra forlaget

Kan købes hos: slagmark@cas.au.dk

{{variant.title}} : {{variant.variants[0].price.withVatFormatted}} {{variant.price.withVatFormatted}}
{{variant.title}} {{item.title}} {{item.price.withVatFormatted}}

223 sider
Paperback
ISBN 978 87 91041 79 2

Redigeret af
, og

Med bidrag af
, , , , , , , , , , , og


Del:

Mere om bogen

Om bogen

Slagmark nr. 61 er viet emnet seksualitet. Seksualiteten er et biologisk faktum og almenmenneskelig. Dens måde at komme til syne på er imidlertid altid bundet til bestemte kulturelle og diskursive kontekster. Seksualiteten virker under historiske og politiske betingelser; den udfolder sig i kraft af - og på trods af sociale og moralske konventioner, og den er en drivkraft i stort set alle livets facetter.

Vi markerer i dette temanummer af SLAGMARK seksualitetens forskellige former gennem flertalsbetegnelsen seksualiteter, der ikke bare er kopulerede kroppe, men begær, orienteringer, praksisser, overskridelser, bekymringer, udnyttelse, politiske problemer og snerperi. Ni meget forskellige forfattere er SLAGMARK's bud på et lille bidrag til en større offentlighed omkring seksualiteter.

Temasektionen afsluttes med et dobbeltinterview med sociologen Henning Bech og sexologen Vivi Hollænder, der fra forskellige vinkler forholder sig til seksualitetens mangfoldighed. En mangfoldighed, der viser sig lige under overfladen af dikotomien mellem pornoficering og forskrækkethed.

I intermezzo-sektionen i dette nummer af SLAGMARK er vi stolte over at kunne præsentere en samling af Friedrich Nietzsches aforismer fra 1883, som her for første gang foreligger i en dansk oversættelse af Peter K. Westergaard, der også har skrevet indledning.

Tilføjet til kurven

Gå til kassen