Aarhus Universitetsforlag
Cover

Saxo

1208

En del af serien 100 danmarkshistorier (12) og fagområdet


Tilgængelige e-bogs-formater: PDF, EPUB

{{variant.title}}: {{variant.variants[0].price.withVatFormatted}}{{variant.price.withVatFormatted}}
{{variant.title}} {{item.title}} {{item.price.withVatFormatted}}
Køb abonnement
100 sider ill.
Hardback
ISBN 978 87 7184 432 0

Af


Del:

Mere om bogen

Om bogen

Omkring år 1208 satte Saxo det sidste punktum i sin kolossale krønike om det danske riges historie. 20 år tidligere havde ærkebiskop Absalon bedt ham skrive et værk, der kunne forherlige riget, bevise dets ælde og storhed og gøre landet berømt og beundret i al evighed. Da historien endelig var fortalt, fik værket ikke megen opmærksomhed. Kun med nød og næppe overlevede Saxos prægtige danmarkshistorie. Så bragede den til gengæld igennem. Først blev Saxo kongens og landets ejendom. Så blev han folkets store helt. Og i dag, 800 år efter at han lod pennen flyde, er Saxo på vej mod global berømmelse.

Lars Boje Mortensen, professor og leder af Centre for Medieval Literature ved Syddansk Universitet, åbner den litterære og historiske bog for os og fortæller, hvordan så formfuldendt et monument kunne blive til så højt mod nord.

Peter Bejder

Peter

Historiker med tillægsuddannelsen fra Danmarks Journalisthøjskole. Peter arbejder mest med projektet “100 danmarkshistorier”. I over 25 år har han levet af at undervise, redigere og skrive fagbøger, undervisningsmateriale og rejseguides. Han er passioneret fan af West Ham fra East London.

Peter Bejder

Redaktør

Telefon: +45 53 55 01 59

pb@unipress.au.dk

Pressen skrev

Katrine Lester, bogblogger.dk

"Her er en fin præsentation af Saxos Danmarkskrønike, introduktion til Saxos tid og samfund samt alt det viden, vi har kunnet finde om Saxo selv – herunder hvor han har hentet inspiration til sit værk – og en gennemgang af hvordan man siden værkets udgivelse i 1208 har set på det gennem tiderne. Alt sammen fortalt med stor indsigt og smittende begejstring for vores mest kendte middelalderforfatter. Det er virkelig god historieformidling, og som læser bliver man både fascineret og klogere.

Lars Boje Mortensens Saxo er en rigtig god introduktion, som bør finde stor udbredelse – også på skoler. Jeg tror at mange gymnasieelever vil få mere ud af at læse Saxos eget værk, hvis de inden har fået lov at læse denne lille bog. Så vil de måske få et mere nuanceret billede af Saxo end bare den kutteklædte gamle mand …"

Anders Ellegaard, historie-online.dk

"Hvem var Saxo, hvad skrev han og hvorfor skrev han, som han gjorde? Læs bogen og bliv meget klogere og forstå meget mere, inden du læser krøniken igen."

Jørgen Bartholdy, lektørudtalelse

"Lars Boje Mortensen er en god formidler, der skriver ligefremt, men alligevel grundigt om emnet, og læseren får et solidt indblik i både værket og de forskellige syn borgere og historikere har haft på det op gennem tiderne."

Tilføjet til kurven

Gå til kassen