Aarhus Universitetsforlag
Cover

Sang

En del af serien Tænkepauser – viden til hverdagen (101) ,


{{variant.title}} : {{variant.variants[0].price.withVatFormatted}} {{variant.price.withVatFormatted}}
{{variant.title}} {{item.title}} {{item.price.withVatFormatted}}
Køb abonnement
60 sider
Paperback
ISBN 978 87 7219 307 6

Af


Del:

Mere om bogen

Om bogen

Nogle ved en lærkerede, andre siger ikke mere. Melodierne fra den danske sangskat hænger i ørerne, og nu er det blevet et hit at synge dem. Mest sammen og gerne på tv. Men også i kirken og på arbejdspladsen stemmer vi i. Lea Wierød Borčak, syngende musikforsker ved Aarhus Universitet, sætter tonen for sanghistoriens høje C og dybe nationale bulder. Uden halvkvædede viser fremfører hun, hvordan sang er et kulturelt udtryk og en social aktivitet, der starter med babys første pludreord. For i begyndelsen var sangen, længe før sproget. Til hverdag og fest, opvask og protest.

Jakob Vestergaard

Jakob Vestergaard

Cand.mag. i medievidenskab og multimedia. Jakob er redaktør af serien Tænkepauser og arbejder derudover oftest med bredt formidlende bøger. Han er også magasinredaktør ved Jyllands-Posten og har tidligere været bl.a. rejseredaktør for Dagbladet Information, redaktør i Politikens Hus, ekstern lektor på Aarhus Universitet og medieforsker i DR.

Jakob Vestergaard

Projektredaktør

Telefon: +45 53 55 05 42

jav@unipress.au.dk

Pressen skrev

DBC, Lektørudtalelse
"Spændende kultur- og musikhistorisk indblik i sangen som kulturelt redskab og udtryksform. På trods af de relativt få sider kommer bogen vidt omkring."

Radio4, Kraniebrud
Radioudsendelse: "Hvorfor synger vi?"
02.09.2022

Aarhus Stiftstidende
Kronik: "Boguddrag. Derfor synger vi for vores børn"
04.09.2022

Tilføjet til kurven

Gå til kassen