Aarhus Universitetsforlag
Cover

Samfundsfilosofi

En del af fagområdet


{{variant.title}} : {{variant.variants[0].price.withVatFormatted}} {{variant.price.withVatFormatted}}
{{variant.title}} {{item.title}} {{item.price.withVatFormatted}}

184 sider 6. udg.
Paperback
ISBN 87 7288 966 7

Af


Del:

Mere om bogen

Om bogen

I en tid, hvor der er stor diskussion om forskellige kulturers levevis, er det godt at kende til de tænkere og den historiske baggrund, der har skabt nutidens vestlige samfund. Samfundsfilosofi er en meget velskrevet, seriøs og lettilgængelig indføring i samfundsfilosofien.

Bogen begynder med 800-tallets feudalsamfund, bevæger sig gennem kapitalismens opståen, over enevælden og frem til den industrielle revolution og det moderne demokrati. Arbejderklassens organisering og socialismen beskrives, vi hører om murens fald og føres til sidst frem til det nye årtusindes informations- og videnssamfund.

Undervejs belyser Samfundsfilosofi forholdet mellem den enkelte, familien, samfundet, staten og menneskeheden i de forskellige tidsepoker. I centrum står udviklingen af begreberne om arbejde, ejendom, pligt, lov, retfærdighed, frihed og lighed.

Indflydelsesrige tænkere som Thomas Aquinas, Hobbes, Locke, Adam Smith, Bentham, Kant, Hegel, Marx og en række af de nyeste samfundstænkere og -kritikere introduceres eksemplarisk kort og klart, og deres tanker ses i nøje sammenhæng med den historiske udvikling, de er en del af.

Samfundsfilosofi er indtil nu solgt i over 10.000 eksemplarer. 6. udgave er ajourført og udvidet i forhold til de seneste 10 års samfundsudvikling, den har et emneregister og nye anvisninger på relevant litteratur.

Samfundsfilosofi er skrevet af Hans Fink, D.phil. fra Oxford og docent ved Institut for Filosofi, Aarhus Universitet

Tilføjet til kurven

Gå til kassen