Aarhus Universitetsforlag
Cover

Richard Strauss' orkesterværker

En brugsanvisning

En del af fagområdet


Tilgængelige e-bogs-formater: PDF

{{variant.title}}: {{variant.variants[0].price.withVatFormatted}}{{variant.price.withVatFormatted}}
{{variant.title}} {{item.title}} {{item.price.withVatFormatted}}

168 sider ill.
Paperback
ISBN 978 87 7184 512 9

Af


Del:

Mere om bogen

Om bogen

Hvordan lyder en fåreflok i et symfoniorkester? Og hvordan lyder det, når Don Juan forfører tre kvinder og hjemsøges af deres spøgelser? Dette og mere til får læseren svar på i denne bog, hvor musikhistoriker Leif V.S. Balthzersen øser af sin viden om den senromantiske komponist Richard Strauss (1864-1949).

Og der er nok at dykke ned i, når man vil lære Strauss’ storslåede og ofte banebrydende orkestermusik at kende. Richard Strauss satte alt i musik – romaner og skuespil, filosofi og selvportrætter, bjergvandringer, vandfald og uvejr. Blandt hans orkesterværker er berømte tonedigte som Don Juan, Till Eulenspiegel, Tod und Verklärung, Also sprach Zarathustra og Alpesymfonien.

Richard Strauss’ orkesterværker. En brugsanvisning er en lytteguide til musikelskere, der gerne vil blive fortrolige med Strauss’ musikalske univers. Bogen ruster lytteren til at få endnu mere ud musikken – uanset om man lytter hjemme i stuen eller i koncertsalen.

Pressen skrev

Thomas Michelsen, Politiken 

"Dansker guider jordnært til Richard Strauss’ værker …

Leif V.S. Balthzersen har studeret musikvidenskab i Strauss’ bayerske hjemby, München, og hans kærlighed til komponistens musik pibler frem allerede i det biografiske rids, der indleder ’Richard Strauss’ orkesterværker. En brugsanvisning’.

Bogen er overskuelig at bruge. Og så rummer den illustrationer, der bringer læseren tæt på væsentlige aspekter af Strauss’ musik, hvor han ikke holdt sig tilbage med ekstravagante virkemidler for at male med toner i farverigt widescreen-format …

Strauss selv får man også at se. Både med det flegmatiske fiskeansigt, han normalt satte op, når han for eksempel som her lod sig fotografere med familien, og med et lille, velgørende smil på et foto taget med nogle musikere fra Wienerfilharmonikerne midt under Anden Verdenskrig, som han levede igennem …

Leif Balthzersens nye bog lukker alle ind … At læse bogen og høre … er ikke nogen dum kombination".

 

 

Tilføjet til kurven

Gå til kassen