Aarhus Universitetsforlag
Cover

Den store karakterbog

151 portrætter af fiktive personer

En del af fagområderne , , , og


{{variant.title}} : {{variant.variants[0].price.withVatFormatted}} {{variant.price.withVatFormatted}}
{{variant.title}} {{item.title}} {{item.price.withVatFormatted}}

440 sider ill., sort-hvide billeder
Hardback
ISBN 978 87 7934 696 3

Redigeret af
og


Del:

Mere om bogen

Om bogen

Læs, hvorfor Robinson Crusoe bør være forbillede for alle med iværksætterdrømme. Læs, hvorfor Hamlets største problem er, at han ikke minder mere om kronprins Frederik. Læs, hvordan Jens Smærup Sørensen efter utallige forsøg lærte Knuth Beckers Kai at kende.

Den store karakterbog samler 151 portrætter af fiktive karakterer og er litteraturelskerens uundværlige "guide" til spændende, sjove, kedelige, irriterende og underholdende personligheder fra litteraturens rige - en absolut nødvendig bog til alle, der elsker at dykke ned i bøgernes fantastiske verden, og til læsehesten, der trænger til en ny rundtur mellem kendte og ukendte karakterer.

Alle bogens portrætter er skrevet af danske forfattere og litterater heriblandt Niels Frank, Jes Stein Pedersen, Peter Laugesen, Lars Bukdahl, Klaus Høeck, Lilian Munk Rösing, Dan Ringgard, Bo Tao Michaëlis, Erik Svendsen og Mikkel Bruun Zangenberg.

Pressen skrev

Liselotte Wiemer, Politiken (fire stjerner)

"den personlige vinkel er befriende".

Carsten Güllich-Nørby, lektørudtalelse

"Stor, flot og anderledes portrætbog" (...). Indbydende, interessant (...). bogen er unik og savnet på hylden".

www.bogsyn.dk

"En skæg bog. Et must for litteraturelskere og for alle, der holder af at udvide horisonten til, hvordan Tove Mäes og Sofie Gråbøl ligner hinanden, hvorfor Jane Austens romaner ikke er spor psykologiske, og hvorfor Richard Burton fik kanon-succes i Hvem er bange for Wirginia Wolf".

Jens Eichler Lorenzen, Fyns Stiftstidende  

"Portrætterne er gennemgående af særdeles høj faglig kvalitet, og hvad der er nok så vigtigt i formidlingen af litteratur, er de båret af et stort personligt engagement. (...) Nogle skribenter formår at lave subtile, fortættede læsninger som Skyum-Nielsen, andre mimer den behandlede bogs sprog som Sten Pultz Moslunds smukke portræt af mrs. Dalloway, mens andre igen vælger at behandle deres eget personlige forhold til karakteren som Johs. Nørregaard Frandsen i sin skildring af kaptajn Klo. Og netop skribenternes frihed til at investere deres egen karakter og temperament i læsningerne gør bogen stærkt læseværdig og til meget mere end blot en coffee table-bog i stil med '1001 bøger du skal læse, før du dør'. Denne anmelder fik i hvert fald lyst til at læse eller genlæse de fleste af de behandlede bøger og kvitterer for inspirationen med fire stjerner i karakterbogen".

Klaus Rothstein, Weekendavisen

"Anne-Marie Mais og Erik Skyum-Nielsens karakterbog er utrolig underholdende og litterært oplysende. (…) og føjer sig rigtig godt til enhver litteraturelskers bogsamling".

Tilføjet til kurven

Gå til kassen