Aarhus Universitetsforlag
Cover

Rollespil

- i æstetisk, pædagogisk og kulturelt perspektiv

En del af fagområderne og


Udsolgt fra forlaget

{{variant.title}} : {{variant.variants[0].price.withVatFormatted}} {{variant.price.withVatFormatted}}
{{variant.title}} {{item.title}} {{item.price.withVatFormatted}}

374 sider ill.
Paperback
ISBN 87 7288 797 4

Redigeret af
og

Med bidrag af
, , , , , , , , , , , , , , , , , , , og


Del:

Mere om bogen

Om bogen

De fleste har hørt om det, og nogle endda set det: Unge mennesker, der klædt ud som middelalderriddere, elver og orker, udkæmper drabelige slag med store gummikøller og sværd rundt om i de danske skove. Det er sjovt, og det er rollespil - live.

Men hvad er rollespil egentlig? Rollespil dækker over en række af aktiviteter, hvor mennesker helt eller delvist påtager sig andre identiteter (roller) inden for et afgrænset tidsrum og inden for rammerne af en fælles fortælling. Formålet kan være pædagogisk, kunstnerisk eller terapeutisk, men rollespillet er i stigende grad også fritidsbeskæftigelse.

Denne antologi beskæftiger sig med rollespillet i dets mange facetter og analyserer rollespil som en sammensat aktivitet, der både er teater, historiefortælling, selviscenesættelse, pædagogik og selvmobiliseret fritidskultur. Antologien belyser rollespillets særlige form og karakteristika gennem konkrete analyser og teoretiske overvejelser.

Men rollespillet sættes også ind i en større kontekst, hvor der trækkes linjer mellem rollespillet som aktuel fortælleform og beslægtede pædagogiske, psykologiske, kunstneriske, religiøse og hverdagskulturelle fænomener.

Pressen skrev

Kirsten Katholm Lektørudtalelse

"Antologien har en overskuelig indholdsfortegnelse, et udmærket indeks og et almindeligt læseligt sprog, hvilket gør den meget anvendelig til opgavebrug. Antologien er en omfattende teoretisk tilgang til et emne, som der ikke er blevet forsket meget i, til trods for rollespillets store udbredelse og popularitet."

Thomas Rosendal Nielsen Peripeti - Tidsskrift for dramatur-giske studier

"...en velegnet introduktionsbog til rollespillet og dets problemer og en anvendelig inspirationsbog for udøvende brugere af rollespil."

Tilføjet til kurven

Gå til kassen