Aarhus Universitetsforlag
Cover

Projektsamfundet

En del af fagområderne , , , , og


{{variant.title}} : {{variant.variants[0].price.withVatFormatted}} {{variant.price.withVatFormatted}}
{{variant.title}} {{item.title}} {{item.price.withVatFormatted}}

392 sider
Paperback
ISBN 9788779344860

Af


Del:

Mere om bogen

Om bogen

Alle mennesker har projekter - og det har de altid haft. Det særlige ved vores tid er, at det projektære er trængt ind i samfundets grundlæggende måder at styre på og præger alle livets områder. Denne bog er en samtidsdiagnose, der beskriver, hvordan vi organiserer vores liv, vores aktiviteter og vores relationer i projektsamfundet.

Gennem studier i epidemibekæmpelse, dans, virksomhedsledelse, arkitektur, sport, pædagogik, singleliv, socialforvaltning, krigsførelse og fodbold viser filosoffen Anders Fogh Jensen, at den projektære livsførelse ikke bare er et kaos, men en særlig måde at omgås rum, tid, handlinger og relationer på. Det er en måde, der bygger på og samtidig overskrider ældre samfundsformer, særligt hvad den franske filosof Michel Foucault beskrev som disciplinsamfundet.

Vores liv er præget af ad hoc-løsninger, udsættelser, aflysninger, midlertidighed, uvidenhed, utryghed, uophørlig begejstring og fravær af klare forventninger. Det kan for den enkelte virke ustabilt, tilfældigt og ulogisk - men bogen viser, at projektsamfundet har sin egen logik.

Pressen skrev

Ole Thyssen Weekendavisen

"Så er der mere substans i Anders Fogh Jensens omskrevne ph.d. afhandling om projektsamfundet og projektmennesket. Mens den første [bog] er tung og svulmer af teori, er den anden kort og velskrevet.

Det spændende ved Fogh Jensens bøger er, at han spiller denne melodi på mange instrumenter. Med stor energi og opfindsomhed viser han, at dans, epidemibekæmpelse, forsorg, virksomhed, fodbold, parforhold, skole, arkitektur og krig alle sammen er medier for samme historiske logik. Det gør bøgerne spændende, selv om det uhyre stof kræver en vis overfladiskhed."

Asker Hedegaard Boye Kristeligt Dagblad

"Hvor Projektmennesket er en charmerende, kort og letlæselig bog med fokus på de væsentligste pointer, så er Projektsamfundet det tungere værk, hvori forfatteren binder fornemmelser og iagttagelser op på velnæret filosofisk teori. Fogh Jensen er i sin analyse svært inspireret af både den franske filosof og idéhistoriker Michel Foucalt og dennes landsmand, sociologen Pierre Bourdieu. Og i Projektsamfundet er analysen velskrevet og overrumplende som hos de to forbilleder."

Bent Birk Kristensen DBC lektørudtalelse

"Forfatteren er filosof, og med dette omfattende studie diagnosticerer han nutidens samfund.

Et dybtgående studie i menneskets måde at organisere samfundslivet på gennem projekter på det personlige og samfundsmæssige plan."

Gunnar Green Folkeskolen.dk

"To bøger - en tyk og en tynd, hvor sammenhængen er. at den tynde bog om projektmennesket både er sin egen og kan læses selvstændigt. Begge bøger er glimrende bøger... Forfatteren er filosof! Der er ikke en eneste tabel i nogen af bøgerne, men der er ord og argumenter i et hæsblæsende tempo."

Tilføjet til kurven

Gå til kassen