Aarhus Universitetsforlag
Cover

Politik

En del af serien Tænkepauser – viden til hverdagen (33) og fagområderne og


{{variant.title}}: {{variant.variants[0].price.withVatFormatted}}{{variant.price.withVatFormatted}}
{{variant.title}} {{item.title}} {{item.price.withVatFormatted}}
Køb abonnement
60 sider
Paperback
ISBN 978 87 7124 887 6

Af


Del:

Mere om bogen

Om bogen

Man har et standpunkt, til ... ja, tak, den kender vi. Politikere skifter holdning, som vinden blæser. Men er vi selv meget bedre? Ikke ifølge Michael Bang Petersen, politisk psykolog ved Aarhus Universitet. For vores hjerne er ikke bygget til nutidens komplekse finansforhandlinger og paragraf 20-spørgsmål. Den tænker politik, som da vi levede i små grupper på den østafrikanske savanne for tusindvis af år siden. Så den skifter holdning på baggrund af sukker, muskler og hormoner frem for logiske argumenter. - Måske er der en god forklaring på vejrhanernes ustadige opførsel?

 

Indholdsfortegnelse

Du er et politisk dyr

Politikkens nye klæder

Politisk (u)fornuft

Magtens markedsplads

Søren Mogensen Larsen

Søren

Cand.mag. i litteraturhistorie. Søren arbejder primært med serien Tænkepauser og lægger ellers den redaktionelle linje sammen med de enkelte redaktører. Han begyndte sin redaktørkarriere på forlaget Turbine, men et barselsvikariat åbnede døren til universitetsforlaget.

Søren Mogensen Larsen

Redaktionschef (orlov)

Telefon: +45 53 55 04 30

sml@unipress.au.dk

Pressen skrev

Poul Aarøe Pedersen, Politiken

"Bang Petersen går herligt deskriptivt til værks, og vi slipper dermed for den moralsk løftede pegefinger, der ellers præger megen af den politiske litteratur. Til gengæld får vi en videnskabelig forklaring på, hvorfor vi stemmer til højre - og hvorfor sladder kan kickstarte interessen for politik."

Maja Ellegaard-Petersen, lektørudtalelse

"Bogen er meget velskrevet, og man får lyst til at følge forfatterens mange eksempler på mennesket som politisk tænkende og følende væsen. Den er yderst relevant i forhold til nutidens politiske debatter, hvor det ofte kommer til at handle om følelser, kortsigtede løsninger og skræmmebilleder."

"Anbefales varmt sammen med resten af serien til biblioteker af enhver størrelse, idet de på en oplysende, interessant og relativt let forståelig måde formidler forskningsområder i Danmark til en bred målgruppe."

Presserum

I presserummet kan du finde pressemeddelelser, forsidebilleder og forfatterfoto. Du er altid velkommen til at kontakte os her https://unipress.dk/kontakt/, hvis du mangler andet materiale.

Forfatterfoto (fotokreditering: Poul Ib Henriksen)

Forside, høj opløsning (pdf-format)

Forside (jpeg)

 

Download pressemeddelelse (pdf-format)

Tilføjet til kurven

Gå til kassen