Aarhus Universitetsforlag
Cover

P.C. Skovgaard

Dansk guldalder revurderet

En del af serien Acta Jutlandica (Humanistisk serie, 2010:8) , og fagområdet


{{variant.title}} : {{variant.variants[0].price.withVatFormatted}} {{variant.price.withVatFormatted}}
{{variant.title}} {{item.title}} {{item.price.withVatFormatted}}

420 sider rigt illustreret
Hardback
ISBN 978 87 7934 556 0

Redigeret af
og


Del:

Mere om bogen

Om bogen

Maleren P.C. Skovgaard (1817-1875) var en af guldalderens og nationalromantikkens væsentligste kunstnere. Han arbejdede nært sammen med tidens største kulturpersonligheder, og både hans landskabsmalerier og intime portrætter gjorde ham til en af landets mest efterspurgte kunstnere.

At en så betydningsfuld kunstner ikke tidligere er blevet udsat for gennemgribende studier, kan kun vække forundring. P.C. Skovgaard - Dansk guldalder revurderet gør det nu muligt at genopdage denne maler, hvis værker udgør en uundværlig del af det danmarksbillede, der stadig dominerer vores kultur og selvopfattelse: Hos Skovgaard blev bøgeskoven cementeret som nationalt klenodie. Bogen går dog et skridt videre og præsenterer mindre kendte sider af hans virke: Skovgaard rejste ud over landets grænser og lod sig inspirere af såvel tysk romantik som fremmedartede landskaber i Italien, Sverige, England og Frankrig - ligesom han eksperimenterede med at krydse kunstnerisk sensibilitet og et naturvidenskabeligt blik på verden.

Antologiens 13 bidrag er skrevet af danske og internationale eksperter, som hver især fordyber sig i Skovgaards liv, kunst og rejser - hvor periodens kulturelle og politisk urolige klima spillede en afgørende rolle. Tilsammen genoptegner de Danmarks kunstneriske landskab i midten af 1800-tallet og indplacerer Skovgaard som et af dets højdepunkter.

Pressen skrev

Henrik Wivel, Weekendavisen

"bogen lægger alen til den almene viden om Skovgaard og aktualiserer hans kunnen."

Aage Jørgensen, NORDICA

"Lykke Grands fremstilling er veldokumenteret (...) Bogen kommer ud i mange hjørner af P.C. Skovgaards mangfoldige produktion. Hans liv indddrages, for så vidt som adskillige af bidragene skatter til hidtil kun sporadisk udbyttede, omfattende brevsamlinger."

Magisterbladet

"Bogen gør det nu muligt at genopdage denne maler, hvis værker udgør en uundværlig del af det danmarksbillede, der stadig dominerer vores kultur. Hos Skovgaard blev bøgeskoven cementeret som nationalt klenodie. Bogen går dog et skridt videre og præsenterer mindre kendte sider af hans virke."

Kirsten Emdal Lektørudtalelse

"...alle med interesse for P.C. Skovgaard og kunst vil have glæde af at læse bogen. Dette må siges at være 'værket' om P.C. Skovgaard. Det er en stor, flot og kompetent bog om en af guldalderens og nationalromantikkens væsentligste kunstnere..."

Trine Ross Politiken

"...glimrende gennemgang af, hvordan Skovgaards kunst er blevet tolket gennem tiderne."

Midtjyllands Avis

"...den første store forskningsbaserede bog om kunstneren..."

HUMagasinet

"Bogen bidrager med helt ny viden om Skovgaards privatliv, rejser, politiske overvejelser og kunstneriske ambitioner."

Tilføjet til kurven

Gå til kassen