Aarhus Universitetsforlag
Cover

paris

En del af serien vide verden ,


{{variant.title}} : {{variant.variants[0].price.withVatFormatted}} {{variant.price.withVatFormatted}}
{{variant.title}} {{item.title}} {{item.price.withVatFormatted}}

264 sider rigt illustreret, 2. udg.
Paperback
ISBN 978 87 7124 294 2

Med bidrag af
, , , , , , , , , , , og


Del:

Mere om bogen

Om bogen

"Det var en sommernat, byen sov let, vi havde brugt vores sidste francs på en flaske billig rødvin og en pakke filterløse Gitanes. Pariserhjulet stod stille i Tuileries-haven. Vi sneg os derind, klatrede op i en af gondolerne, kyssede i lysene fra Rue de Rivoli. Bag os lå Louvres slotsgård, foran os lå fremtiden og endnu flere eventyr. Ikke med hinanden, skulle det vise sig, men den sommernat i parken, hvor Frankrigs konger legede som børn - den holdt aldrig helt op."

Stéphanie Surrugue, citat fra bogen

Indholdsfortegnelse

Stéphanie Surrugue Intro. En kærlighedshistorie på trods

Ulla Gjedde Palmgren Pariserne. Jorden rundt i byernes by

Dan Tschernia Triumfen. Spreckelsens bue

Andreas Rude Templerne. Fransk åndsliv spejlet i Pantheon og Sacré-Cæur

Kristian Hvidt  Planen. Baron Haussmans Paris

Bo Tao Michaëlis Storhedstiden. En slentretur i musketerernes Paris

Vagn Lyhne Bogkatedraler. Om Frankrigs Nationalbibliotek

Aase Nørrung Hvilesteder. Parisiske kirkegårde

Niels Lan Doky  Musikken. Jazz i Paris

Helle Solvang Mesterarkitekten. Jean Nouvel og Grand Pari(s)

Peter Brandes Kunstneren. Enkelmandsmuseer i Paris

Frits Andersen Parken. Fornemmelse for natur ved Buttes-Chaumont

Uffe Østergård 1789. Revolutionens Paris

 

Download kort - Download plakat - Download forside - Download omslag

Læseprøve

Læs Stéphanie Surrugues intro, En kærlighedshistorie på trods

Læs Dan Tschernias kapitel, Triumfen. Spreckelsens bue

Pressen skrev

Jørgen Johansen, Berlingske 

"Hvis storbyferierne hitter, så gør Aarhus Universitetsforlag det i lige så høj grad med en serie kulturrejsebøger under overskriften Vide verden. Ambitionsniveauet er højt, og bøgerne om Paris, Rom, Berlin, New York, Barcelona og Skt. Petersborg hører oplagt til i manges håndbagage fremover. Der er helt sikkert inspiration at hente til meget mere end en "forlænget weekend" i denne vifte af byguider. Men næsten endnu større glæde kan man have af serien, når det næste storbymål skal vælges. (...) Samtlige de seks bind i den nye rejsebogsserie er små guldgruber af vidende fordybelse i velkendte motiver, guidede udflugter ad bøgernes, billedernes og musikkens snoede stier og overrumplende afsløringer af ukendte sider af storbyernes liv. (...) Mit rejsehjerte, hvad vil du mere?" 

Jakob Brønnum, Præsteforeningens blad

"De nye storby-guider er noget af det allerbedste, jeg nogensinde har set, også i international målestok. En afslappet, elegant layout, en behersket og meget vellykket billedredaktion, og et imponerende udvalg af vidende og velskrevne artikler om specifikke emner, steder og stemninger, der karakteriserer netop den by. Det er rigtige øjenåbnere. Overfor den traditionelle rejsebog lægger de på en helt ny måde op til den besøgendes egen oplevelse og sansning af stedet." 

Jens Peder Weibrecht, emu.dk

"Når man ser på indholdsfortegnelsen, kan man ikke undgå at føle et gys af spænding: En række kendte folk der vil give deres vinkel på Paris. (...) Se selv indholdsfortegnelsen på billedet og anskaf jer den bog!"

"Denne nye guide giver både nye og erfarne Parisfarere en lejlighed til at forberede sig på en lidt anderledes måde gennem de velskrevne essays." 

"Kan stærkt anbefales."

Michael Bach Henriksen, Kristeligt Dagblad

"Ambitiøs ny bogserie kombinerer den lette rejseguide med den tunge kulturhistorie. Resultatet er trods kvalitetsudsving vellykket." 

"Jeg har læst bøgerne om Berlin og New York, og [jeg] lærte både nyt om stederne og fik akut lyst til et gensyn. Både hjerne og hjerte blev altså stimuleret, og det er en stor ros. (...) der er god brug for bøger som de første seks i Vide verden-serien. (...) Der er grund til at have store forventninger til de kommende bøger i serien." 

Poul Flou Pedersen, lektørudtalelse

"formidling af bedste karat"

"Bøgerne i serien Vide verden vil fx være ideelle til forberedelse af studierejser eller rejsekurser på højskoler."

"Den nye serie er et spændende supplement for de nok mere erfarne rejsende, som har læst de traditionelle turistførere og gerne vil vide mere om deres nye yndlingsby."

Lars-Terje Lysemose, Globen, rejsemagasin fra De Berejstes Klub

"en spændende måde at sætte sig ind i et rejsemåls historie, arkitektur og kulturpå, mens man samtidig får serveret nogle personlige og underholdende historier, som giver en anderledes tilgang til byen, ofte bag facaden. Det er forfriskende skrevet og gennemført" 

Søren Hindsholm, Kristeligt Dagblad

"Nyt bind i fremragende guide-serie" 

Troels Hughes Hansen, litteraturnu.dk

"bogen er et hit"

"VIDE VERDEN [er] et sundt og fint initiativ som modvægt til monumentfetichistisk masseturisme."

Simon Hastrup, Bogmagasinet

"Og det bringer os frem til det, der er Vide Verdens helt store scoop: Hvert kapitel er forfattet af en person, der har særlige forudsætninger for at behandle sit emne og ikke mindst for at formidle det på en personlig og medrivende måde. Serien er skabt af en sand perlerække af journalister, forfattere, udøvende kunstnere, universitetsfolk og andre kloge hoveder med karisma og/eller kendiskarakter."

"Det er bøger, man bør læse inden man tager af sted. De forøger nemlig med deres levende lærdom forventningens glæde. Det er også bøger, man bør have med og konsultere når man står i Söder eller SoHo, på Akropolis eller Marsmarken. Her vil de knytte fortællinger til det oplevede og skærpe sanserne. Og endelig er det bøger man kan tage ned fra hylden og bruge som klog eskapisme på kolde dage. Vide Verden forlænger oplevelsen og fordyber rejsen."

"Vide Verden gør det, bogværker kan gøre: give indsigt og fortælle, pirre intellektet og stimulere fantasien. Det er svært at forestille sig en bedre rejsekammerat."

Bibliotekar Randi Petersen, Dagbladet

"Disse bøger er simpelthen et must for den garvede turist, som søger de små seværdigheder og ukendte, men bemærkelsesværdige pletter"

Jette Odgaard Villemoes, Connaissances

"Den her skal du læse, hvis du gerne vil et spadestik dybere næste gang, du skal til Paris. Hvis du har set de fleste af de store turistattaktioner og føler, der gemmer sig meget mere under overfladen, så start her."

"... bogen er netop noget helt andet og meget mere end en turistguide. Den er et sandt overflødighedshorn af kulturhistorisk information om Paris, og et musthave for enhver Pariselsker. Jeg har i hvert fald fået rigelig inspiration til de næste mange ture til byen."

Tilføjet til kurven

Gå til kassen