Aarhus Universitetsforlag
Cover

Pæne pigers oprør

Ligestillingsprojekter i de kvindedominerede fagforbund 1985-2010

En del af fagområderne og


{{variant.title}} : {{variant.variants[0].price.withVatFormatted}} {{variant.price.withVatFormatted}}
{{variant.title}} {{item.title}} {{item.price.withVatFormatted}}

259 sider
Paperback
ISBN 978 87 7184 314 9

Af


Del:

Mere om bogen

Om bogen

”Kvinde bryd ikke sammen – bryd ud!” Sådan lød et af rødstrømpebevægelsens slogans i 1970’erne, hvor kvinderne tog et afgørende opgør med de traditionelle kønsroller på arbejdspladsen og i hjemmet. Rødstrømperne stod stærkest i 1970’erne. Alligevel satte de sig varige spor, og ligestillingskampen fortsatte.


I pæne pigers oprør. Ligestillingsprojekter i de kvindedominerede fagforbund 1985-2010 fortæller historiker Astrid Elkjær Sørensen om kampen for ligestilling i Danmark efter 1970’ernes kvindeoprør. Hun viser, hvordan de kvindedominerede fagforbund har kæmpet for lige økonomiske forhold mellem mænd og kvinder og for sammenhæng mellem familie og arbejde. Hun diskuterer også fagforbundenes strategier, succeser og fiaskoer og trækker tråde tilbage til 1900-tallets ligestillingsdebatter. Spørgsmålet er ikke mindst, om den danske model for arbejdsmarkedet kan levere en løsning på løngabet mellem mænd og kvinder. For selvom vi i Danmark er verdenskendte for ligestilling, har fortidens kønsroller stadig stor betydning for, hvordan vi tænker arbejde, løn og familie.

 

Rudolf Meidner-prisen 2019 tildeles Astrid Elkjær Sørensen for bogen Pæne pigers oprør - ligestillingsprojekter i de kvindedominerede fagforbund 1985-2010. 
Læs pressemeddelesen her

Tilføjet til kurven

Gå til kassen