Aarhus Universitetsforlag
Cover

Også andre hensyn 1

Dansk ligestillingshistorie 1849-1915

En del af fagområderne og


{{variant.title}}: {{variant.variants[0].price.withVatFormatted}}{{variant.price.withVatFormatted}}
{{variant.title}} {{item.title}} {{item.price.withVatFormatted}}

211 sider
Hardback
ISBN 978 87 7934 629 1

Af


Del:

Mere om bogen

Om bogen

Også andre hensyn sætter spørgsmålstegn ved forestillingerne om, hvordan vi fik ligestilling i Danmark.

Hidtil har kvindebevægelsens version af dansk ligestillingshistorie stået alene - en insiderhistorie om hvordan kvindebevægelsen fra 1871 har tilkæmpet sig ligeret trods indædt modstand fra magthavende mænd.

Også andre hensyn. Dansk ligestillingshistorie 1849-1915 skriver ligestilling ind i den politiske historie. Ved en gennemgang af ligestillingslovgivningen mellem de to første junigrundlove viser Jytte Larsen, at ligestillingspolitik blev grundlagt årtier før kvindebevægelsen, at kønsligestilling var en del af forfatningskampen, og at feminisme frem mod år 1900 var blevet mainstream for mænd fra centrum/venstre.

Bogen er bind 1 af et 2-bindsværk om moderne dansk ligestillingshistorie.

Pressen skrev

Anette Warring Kvinfo

"... Jytte Larsens bog [er] en vægtig og overbevisende fornyelse af både kvindehistorien og af demokrati- og forfatningshistorien. (...) Bogen bidrager med skarpsindige historiografiske analyser, hvor Larsen demonstrerer stor indsigt i den kvinde- og kønshistoriske traditionsudvikling, som hun selv har været en del af. (...) Jytte Larsen formår med stort overblik at holde et stramt fokus på ligestilling og medborgerskab, men fremstår levende i kraft af de fremtrædende kvinder og mænd i ligestillingskampen, som Larsen trækker i forgrunden. (...) Som afslutning på første bind varsler Jytte Andersen i et andet bind at følge udviklingen i dansk ligestillingshistorie videre frem til i dag. (...) Den er der al mulig grund til at se frem til."

Katja Larsen Lektørudtalelse

"Bogen indeholder forskning med ny viden i et altid relevant emne, nemlig ligestilling i Danmark, og den bør stå på alle biblioteker af en vis størrelse."

Eva Pohl Berlingske Tidende

"4 stjerner ud af 6. I en tid, hvor vi stadig diskuterer ligestillingsspørgsmål, og om hvorvidt der skal indføres kvoter for at få flere kvinder ind i firmaernes bestyrelser og dermed rokke ved Rip-Rap-Rup-effekten, er det godt at informationsniveauet nu løftes med et så gennemarbejdet værk om ligestillingshistorie som Jylle Larsens Også andre hensyn."

Lone Nørgaard Jyllands-Posten

"I dette første bind er der masser af spændende stof at hente for den historisk og kønspolitisk interesserede."

Tilføjet til kurven

Gå til kassen