Aarhus Universitetsforlag
Cover

Northern Emporium

Vol. 1 The making of Viking-age Ribe

En del af serien Jysk Arkæologisk Selskabs Skrifter (122) , og fagområdet


Udsolgt fra forlaget

{{variant.title}} : {{variant.variants[0].price.withVatFormatted}} {{variant.price.withVatFormatted}}
{{variant.title}} {{item.title}} {{item.price.withVatFormatted}}

464 sider rigt ill.
Hardback
ISBN 978 87 9342 374 9

Redigeret af

Med bidrag af
, , , , , , , , , , , , , , og


Del:

Mere om bogen

Om bogen

I den tidlige middelalder opstod et netværk af maritime handelsbyer – emporier – langs Europas nordlige kyster. Disse tidlige byer hører til blandt arkæologiens væsentligste bidrag til at skabe en forståelse af perioden mellem opløsningen af ​​Romerriget og fremvæksten af ​​en maritimt orienteret verden i vikingetiden. Ribe på Danmarks vestkyst er et af disse steder.

I 2017-18 gennemførte forskningsprojektet Northern Emporium banebrydende udgravninger, som gav nyt grundlag for undersøgelsen af ​​dette knudepunkt mellem Vesteuropa, Skandinavien og den vide verden. Denne bog, der er det første bind af et tobindsværk, præsenterer resultaterne af disse udgravninger og analyser for at sammensætte handelsbyens historie. Forskningen anvender nye high-definition metoder til at udforske pladsens netværk.

Resultaterne forvandler vores forståelse af afgørende punkter i Nordsøregionens tidlige historie. Gennem resterne af boliger og værksteder følger vi fremvæksten af ​​vikingetidens sociale netværk sammen med nogle af de mest ikoniske kunstneriske produkter fra denne verden og dagligdagen for nogle af dens indbyggere.

Northern Emporium vol. 1 The making of Viking-age Ribe er udgivet med støtte fra Carlsbergfondet og Dronning Margrethes II’s Arkæologiske Fond.

Pressen skrev

Per Ole Schovsbo, Historie-online.dk
"Men intet kan rokke ved den kæmpe bedrift som både undersøgelserne og publikationen af undersøgelserne er resultatet af. Værkets bind 1 er ikke mindre end en omskrivning og udvidelse af Ribes tidlige historie. Det lover godt for den kommende undersøgelses- og publikationsvirksomhed af nordisk yngre jernalder og vikingetid der i de kommende år bør initieres af Aarhus Universitet. Det kan simpelt hen ikke gøres bedre!"

Tilføjet til kurven

Gå til kassen