Aarhus Universitetsforlag
Cover

Nihilisme og emancipation

Etik, politik, ret

En del af fagområderne og


{{variant.title}} : {{variant.variants[0].price.withVatFormatted}} {{variant.price.withVatFormatted}}
{{variant.title}} {{item.title}} {{item.price.withVatFormatted}}

274 sider
Paperback
ISBN 87 7288 764 8

Af

Oversat til dansk og med forord af


Del:

Mere om bogen

Om bogen

I Nihilisme og emancipation forsøger Gianni Vattimo at gentænke begreberne politik, etik og ret i den moderne verden, hvor uforanderlige principper er utænkelige. Nietzsche og Heidegger har efterladt sig et metafysisk tomrum, hvor Gud er død, og de absolutte ideologier er utroværdige. Udfordringen for nutidens filosoffer bliver derfor at opspore en teori omkring "det moderne", som bygger på hermeneutikkens uendelige fortolkningsmuligheder.

Lov, ret og etik må konstrueres igennem forhandlinger, demokrati og konsensus. Kun således undgås den polarisering, som truer med at opdele verden i supermarkedskulturen på den ene side og fundametalismen på den anden.

Med Vattimos politisk-filosofiske tilgang konfronteres flere brandaktuelle temaer i bogen, bl.a. kulturernes herkomst, Occidentens undergang og Europas rolle i fremtidens verdenssamfund.

Bogen indeholder, ud over en udførlig bibliografi, en introduktion til Gianni Vattimos tænkning ved idéhistoriker Jens Viggo Nielsen.

Pressen skrev

Jakob Bækgaard Vandfanget

"Med Aarhus Universitetsforlags udgivelse [...] har vi på dansk fået et væsentligt bidrag til den politiske tænkning fra en af vor tids mest spændende filosoffer. Idehistorikeren Jens Viggo Nielsen har stået for oversættelsen fra italiensk og skrevet en fyldig introduktion, der både behandler bogen specifikt og Vattimos tænkning generelt."

   

Ulrik Bisgaard Slagmark

"... en væsentlig og vedkommende bog ... har en fyldig og velskreven introduktion ... Bogen kan varmt anbefales til alle filosofisk interesserede læsere."

   

Kent Skiv Lektørudtalelse 

"Jens Viggo Nielsen leverer den grundige og indsigtsfulde introduktion ..."

 

Asger Brandt Kristeligt Dagblad

"Den italienske filosof Gianni Vattimo blev første gang introduceret for det danske bogpublikum i 1999 med det lille, men væsentlige, skrift "Jeg tror, at jeg tror", hvori han præsenterede sin særlige moderne genopdagelse af kristendommen. Vattimo har efterhånden etableret sig som en del af det internationale filosofiske jetset, og derfor er det bestemt også en berigelse af den danske filosofiske litteratur, at man nu med bogen "Nihilisme og Emancipation" får præsenteret Vattimo i et langt bredere format. Bogen, der er oversat og glimrende indledt af Jens Viggo Nielsen, består af en række artikler samlet under hovedområderne etik, politik og ret".  

Information

"Nu udkommer en flot samling filosofiske og politiske essays af Vattimo på dansk i en grundig oversættelse og med et godt forord af Jens Viggo Nielsen."

Tilføjet til kurven

Gå til kassen